Roomspot, unieke samenwerking in Enschede

Roomspot, unieke samenwerking in Enschede

Vandaag lanceren Kences deelnemer De Veste en Kences partner SJHT, Gemeente Enschede, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente hun gezamelijke Roomspot.nl online platform. Op het nieuwe online platform vinden (internationale) studenten en jongeren een compleet en actueel overzicht van beschikbare kamers en zelfstandige woonruimte in Enschede, Hengelo en omgeving. Eerder moesten zij zich op verschillende websites inschrijven om voor woonruimte in aanmerking te komen met Roomspot.nl is dat verleden tijd. 

Ruud Mittendorff, directeur-bestuurder van SJHT, vertelt: “Het woonaanbod in deze regio was enorm versnipperd, wat de zoektocht van jonge woningzoekenden lastig maakte. Wij wilden deze zoektocht eenvoudiger maken door beschikbare woonruimten van verschillende aanbieders op één centraal punt te verzamelen. Met de livegang van Roomspot.nl is die wens werkelijkheid geworden. Daar zijn we enorm trots op!” 

SJHT en de Veste zetten dagelijks hun beschikbare kamers, studio’s en appartementen online op Roomspot. Hierdoor biedt het online platform studenten, jongeren en PhD’s uit binnen- en buitenland een compleet én betrouwbaar overzicht van het woonaanbod in de regio. De toekomstige ambitie is om ook samen te werken met ander aanbieders en daarmee het aanbod verder uit te breiden.

Woonaanbod in één oogopslag
De website is tweetalig, Nederlands en Engels, zodat ook internationale studenten voordat zijn naar Nederland vertrekken de juiste huisvesting kunnen vinden. Een Roomspot inschrijving is gratis en woningzoekenden kunnen een eigen zoekprofiel aanmaken zodat zij in één oogopslag hun woonaanbod zien.  

Dr. Mirjam Bult, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UT, is heel tevreden over het gezamenlijke initiatief: “De Universiteit Twente wil alle studenten helpen bij het vinden van de  juiste huisvesting. Roomspot.nl wordt dé online portal, waar op transparante wijze vraag en aanbod in Enschede en omgeving bij elkaar komen.”

Room make-over
Met een ludieke online campagne roept Roomspot jongeren op om de nieuwe naam te verspreiden. Door het delen van een bericht op Facebook en Instagram met de #Roomspotactie maken zij kans op een room make-over door een interieurstylist ter waarde van € 1.500.

Webdesign » SPRANQ