Eerste studenten tekenen huurcontract Amstelcampus

Eerste studenten tekenen huurcontract Amstelcampus

Op de kop van de Wibautstraat in Amsterdam ontwikkelt de Hogeschool van Amsterdam de Amstelcampus. Een stadscampus waar studeren, werken, wonen en recreëren centraal staan. Op 13 maart 2013 zijn er 154 zelfstandige studentenwoningen aan deze campus opgeleverd. De eerste zestig studenten hebben hun huurcontracten bij Kences deelnemer de Key inmiddels getekend.

Tweede stap
Studenten huren in de Amstelcampus een zelfstandige woning. De oppervlakte van de meeste woningen is 27m2 . Alle woningen zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken. De huurprijs inclusief huurtoeslag is € 420,-. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet je minimaal 23 jaar zijn. Voor veel studenten is het huren van een woning op de Amstelcampus daardoor een tweede stap in hun wooncarrière.

Toewijzing
Aanmeldingen voor een woning op de Amstelcampus lopen via www.studentenwoningweb.nl .
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HVA) krijgen voorrang bij de toewijzing. Voor overige studenten geldt net als voor andere studentenwoningen de inschrijftijd. De inschrijftijd indicatie voor Amsterdam is op dit moment twee jaar. De belangstelling is groot. De verwachting is dat alle studentenwoningen rond 15 april verhuurd zijn. De feestelijke oplevering volgt begin juni.

Meer woningen
De realisatie van nog eens zestig studentenwoningen, die De Key ook gaat beheren en verhuren, start na de zomer. Het betreft de zogenaamde Wibautwoningen aan de Van Musschenbroekstraat. De verwachte oplevering is medio oktober 2014.

Informatie
Meer informatie over de Amstelcampus www.amstelcampus.com

Bron: De Key

Webdesign » SPRANQ