Eerste studentenwoningen nieuwe campus Leiden geopend

Eerste studentenwoningen nieuwe campus Leiden geopend

Het eerste deel van de grote nieuwe campus Leidse Schans is gisteren feestelijk geopend. Op de campus, inmiddels omgedoopt tot ‘Yours Leiden’, werden in de afgelopen periode 583 studentenwoningen en 117 woningen voor starters opgeleverd. De studentenwoningen alle in het betaalbare segment en de meeste met mogelijkheid tot aanvragen van huurtoeslag, worden verhuurd en beheerd door Kences deelnemer DUWO.

De opening werd verricht door Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Werken van de gemeente Leiden en Rob Vester, director Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Wethouder Paul Laudy: “Leiden is blij met zo’n grootstedelijk en gezichtsbepalend project als ‘Yours Leiden’: hoogwaardige huisvesting voor studenten en starters in een nieuwe stadswijk. Bovendien is deze campus een schoolvoorbeeld hoe markt en overheid goed kunnen samenwerken in de ruimtelijke ontwikkeling van de stad.” 

De 583 studentenwoningen, zelfstandige woningen (studio’s) en onzelfstandige woningen (kamers in groepen), zijn inmiddels allemaal verhuurd. Op de hele Campus Yours Leiden worden in verschillende fasen in totaal circa 1.900 studentenwoningen en 208 reguliere huur- en koopappartementen gebouwd. 

Webdesign » SPRANQ