10.000 ste DUWO-studentenkamer in Amsterdam

10.000 ste DUWO-studentenkamer in Amsterdam

Laurens Ivens (wethouder Wonen van Amsterdam) maakte vandaag Sanne, studente analytische chemie, heel gelukkig. Ivens overhandigde Sanne de sleutel van de 10.000e studentenwoning van DUWO in Amsterdam: een gloednieuwe studio in het complex gelegen aan de Jacques Veltmanstraat. Opnieuw gaat het hier om uiterst betaalbare studentenwoningen.

Studentenhuisvester en Kences deelnemer DUWO is sinds 2003 actief in Amsterdam. Sinds die tijd zijn er grote hoeveelheden studentenwoningen toegevoegd, waardoor dit DUWO-filiaal groeide als kool. En inmiddels wordt dus de 10.000 woning in de hoofdstad opgeleverd. Heel DUWO (met ook vestigingen in Delft, Den Haag, Deventer, Leiden en Wageningen) verhuurt 30.000 woningen.

Jacques Veltmanstraat
Met het nieuwe studentencomplex aan de Jacques Veltmanstraat, waar de 10.000e Amsterdamse DUWO-woning werd verhuurd, komen er in de stad opnieuw studentenwoningen met een uiterst betaalbare huurprijs op de markt. Zo heeft deze 10.000e woning een huurprijs van € 324 (de kale huur die DUWO hanteert, inclusief tv, internet, servicekosten en na aftrek huurtoeslag vanaf 18 jaar). Het gaat hier om een studio van 23 m2. Wettelijk mag DUWO voor deze woning een huurprijs van € 627 rekenen (maximale kale huur + servicekosten). Om het voor studenten betaalbaar de houden, topt DUWO dit maximaal toegestane bedrag af naar de huurtoeslaggrens vanaf 18 jaar.

Grotere studio’s (31-43 m2) worden verhuurd voor prijzen tussen 367 en 402 euro en nog ruimere twee- en driekamerappartementen hebben een maandhuur van 402 euro (ook inclusief genoemde voorzieningen en met aftrek van huurtoeslag, maar dan vanaf 23 jaar). 

Het studentencomplex staat in Nieuw-West, net buiten de ring en prima bereikbaar met het ov. De 419 woningen zijn allemaal zelfstandig. Bewoners hebben hun eigen keuken, douche en toilet. De meeste woningen hebben één kamer, maar er zijn ook een aantal twee- en driekamerappartementen waar met een partner of vrienden gewoond kan worden. 

Webdesign » SPRANQ