Vestide wint met SPACE-S

Vestide wint met SPACE-S

Na een spannende finale met een interactieve en dynamische presentatie door zes toekomstige bewoners is het project SPACE-S van Kences deelnemer Vestide (onderdeel van Woonbedrijf) uitgeroepen tot winnaar van de Vanenburg Corporatie Award 2014. Toekomstige bewoners ontwikkelen samen met de corporatie hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim duizend mensen bepaalden samen de manier van samenleven, het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de buitenruimte. In het project worden 139 studentenwoonruimten opgenomen. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015.

De Vanenburg Corporatie Award heeft als doel om vooruitstrevende projecten en leerervaringen die daadkrachtig en eigentijds bijdragen aan goede en betaalbare huisvesting voor de doelgroep in de schijnwerpers te plaatsen. Een belangrijk aspect van de prijs is het bewerkstelligen van verbindingen tussen bestuurders en professionals op het gebied van wonen en leefbaarheid.

“SPACE-S onderscheidt zich op drie belangrijke punten: de frisse aanpak, community building is vanaf het prille begin een krachtige drijver en het concept wordt breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners. Bovendien heeft Woonbedrijf tot in de haarvaten het principe doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”, aldus juryvoorzitter Marcel Veenswijk.

Meer lezen?

http://www.space-s.nl

Webdesign » SPRANQ