Sleutels voor studenten in Wageningen

Sleutels voor studenten in Wageningen

Het spiksplinternieuwe studentencomplex van Kences deelnemer Idealis in Wageningen werd deze week opgeleverd. Gisteren kregen de nieuwe bewoners de sleutel. Met de oplevering van dit complex verwacht Idealis de laatste eerstejaarsstudenten die nog een kamer zoeken te kunnen helpen met een kamer in Rijnveste of met een kamer van één van de doorverhuizers.

Nieuw systeem woonruimteverdeling
Studenten konden zich voor 52 woningen met 4 of 6 kamers als groep aanmelden. Huurders van Idealis, die een kamer achterlieten, hadden voorrang. De belangstelling was groot. Nieuw is dat buitenlandse studenten zich ook konden inschrijven. Deze werkwijze sluit aan bij de keuze van Idealis om geleidelijk over te gaan naar een systeem voor woonruimteverdeling waarbij iedereen, ongeacht studie of nationaliteit, vrij kan kiezen. In totaal gaan er 46 buitenlandse studenten in Rijnveste wonen.

Duurzaamheid
Bij het ontwerp van het gebouw heeft Idealis extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Op de hoogste verdieping van studentencomplex Rijnveste komt de eerste windmolen van Wageningen en elke woning en elk appartement heeft een eigen zonnecollector voor de opwarming van het kraanwater.

Bronnen: Idealis, Resource
Foto: Bart de Gouw

Webdesign » SPRANQ