Vestide realiseert 303 studentenwoningen op campus TU/e

Vestide realiseert 303 studentenwoningen op campus TU/e

Op 30 juni jl. is het officiële startschot gegeven voor de nieuwbouw van de woontoren op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) die tussen het Potentiaalgebouw en het sportcentrum verrijst. Kences deelnemer Vestide, onderdeel van Woonbedrijf woningcorporatie in Eindhoven, realiseert hier 303 studentenwoningen, voor onder andere internationale studenten. De woontoren is de eerste permanente studentenhuisvesting die op de campus van TU/e wordt ontwikkeld in opdracht van Woonbedrijf/Vestide.

In het bijzijn van genodigden stortten Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf,  vice-voorzitter van het College van Bestuur van TU/e Jo van Ham en Hans Geertman, directeur van bouwbedrijf Huybregts-Relou een deel van de fundering. Dit markeerde de bouwstart van de  woontoren. De woontoren telt 14 verdiepingen en ligt vlakbij het riviertje De Dommel. Het gebouw bestaat diverse woningtypes, namelijk 121 kleine en 66 grotere zelfstandige éénkamerwoningen, 12 zelfstandige tweekamerwoningen en 104 groepswoningen.

Harald Evers, districtsmanager van Vestide: “Dit plan past goed bij de ontwikkelingen op de campus. In de praktijk zullen hier natuurlijk vooral, Nederlandse en internationale, TU/e-studenten komen te wonen, maar Fontys-studenten die op de TU/e-campus studeren, zijn zeker ook welkom. Er komen veel verschillende woningtypen, dus er is woonruimte voor alle typen studentenbehoefte, of je nou kort of lang studeert, tijdelijk in Eindhoven woont of toch het kamergevoel zoekt. Jo van Ham, vicevoorzitter; "Onze campus is bovendien volop in ontwikkeling. De TU/e Science Campus moet een plaats zijn om te werken, te wonen, te leren, te sporten en te recreëren. Een groene campus, midden in de stad. Bij de internationale ambities van de TU/e hoort dat we ook meer woningen bieden aan buitenlandse studenten, promovendi en postdocs. De bouw van de studententoren door Vestide sluit daar perfect bij aan."

Elke verdieping, behalve begane grond en de 14e etage, heeft dezelfde indeling. Op de kop komen steeds twee groepswoningen van vier wooneenheden met gedeelde voorzieningen te liggen. Naast de groepswoningen komen er op elke verdieping negen kleinere en vijf grotere zelfstandige eenheden met eigen voorzieningen als sanitair en een keukenblok. Op het dak komen zonnecollectoren, die een groot deel van de openbare verlichting in het gebouw van stroom voorzien. De studentenkamers in de groepswoningen gaan rond de € 200,00 huur kosten. De zelfstandige éénkamerwoningen komen gemiddeld op € 350,00 kale huur te liggen. 

Webdesign » SPRANQ