Sneller en slimmer - Sylvie DeenenSneller en slimmer - Sylvie Deenen

Sneller en slimmer - Sylvie Deenen


Studentenhuisvester Idealis in Wageningen en Ede is haar tijd ver vooruit als het om automatisering en digitalisering gaat. Van een kamer zoeken tot het afsluiten van het huurcontract: “Alles gaat digitaal”, volgens directeur-bestuurder Sylvie Deenen.

“Onze doelgroep vraagt een slimme en snelle aanpak”, stelt Deenen. “Alles wat digitaal kan, moet daarom digitaal.” Zo wil de woningcorporatie efficiency behalen en haar doelgroep tegemoetkomen. “Studenten en PhD’ers zijn hartstikke handig met smartphones en computers. Ze scheppen hierdoor een verwachtingspatroon, maar houden ons ook scherp op dit vlak.”

Bereikbaar in China
Veel processen gaan al digitaal. Van het zoeken en vinden van een kamer, het doorgeven van een lekkende kraan tot het opzeggen van een huurcontract. “Het is voor ons van groot belang dat studenten wanneer en waar dan ook ter wereld zich bij ons kunnen inschrijven. Zo’n 25 procent van onze studenten komt uit het buitenland, dus ook op Chinesetijden moeten we bereikbaar zijn. Verder kijken we of we in de toekomst sleutels kunnen overdragen via een kluisje, zodat fysieke overdracht niet meer nodig is en een student zijn kamer kan betrekken wanneer hij wil.”

Digitaal huurcontract
Dat buitenlandse studenten alles kunnen regelen terwijl Nederland slaapt, maakt Idealis als organisatie nog idealer. Voor het bedrijf verandert er ook veel ‘als de hele bulk automatisch gaat’. “Contracten ondertekenen gebeurde bijvoorbeeld altijd op kantoor”, legt Deenen uit. “Maar sinds januari 2016 kan dat ook digitaal.” Dit is een grote stap voor de administratie: zo’n 40 procent van de kamers wisselt op jaarbasis van verhuurder, dat zijn zo’n tweeduizend mutaties. “Moet u zich voorstellen hoeveel handelingen en papier digitalisering bespaart! Voor de studenten zelf is dit natuurlijk ook veel gemakkelijker.”

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact verhuist niet naar de achtergrond, benadrukt Deenen. “We blijven bereikbaar op de momenten dat studenten daar behoefte aan hebben. En is dat ’s avonds, dan kunnen we door de digitalisering gemakkelijk thuis aan de slag.” 

Bron: NCCW - maart 2016

Sneller en slimmer - Sylvie Deenen
Webdesign » SPRANQ