DUWO: nieuwe studentencomplexen in Amsterdam

DUWO: nieuwe studentencomplexen in Amsterdam

In Amsterdam komen er opnieuw twee grote nieuwe studentencomplexen bij: 364 studentenwoningen op Zeeburgereiland en 590 bij Station Lelylaan. Studentenhuisvester en Kences deelnemer DUWO ondertekende afgelopen weken overeenkomsten met International Campus (IC) voor de bouw en aanhuur van de projecten. Het gaat om studentenwoningen in het betaalbare segment, die door DUWO worden verhuurd en beheerd. Op Zeeburgereiland ging na ondertekening meteen de eerste paal de grond in.

Zeeburgereiland
Op Zeeburgereiland wonen momenteel al 750 studenten in tijdelijke woonvoorzieningen (voormalige asielzoekerswoningen) van DUWO en Woonstichting De Key, die op termijn uit exploitatie gaan. Het gebied aan de IJburglaan wordt ontwikkeld tot woongebied. Het plan voor de 364 nieuwe (permanente) studentenwoningen maakt er deel van uit. De nieuwbouw wordt rond juni 2016 opgeleverd, zodat studenten er nog voor het volgende studiejaar terecht kunnen.

Little Manhattan
Een groter nieuw studentencomplex dat binnen de samenwerking met IC wordt gebouwd, komt onder de naam ‘Little Manhattan’ bij Station Lelylaan te staan. Hier worden 590 studentenwoningen gebouwd. De eerste paal voor Little Manhattan wordt naar verwachting in oktober 2015 geslagen. De oplevering en bewoning door de eerste studenten staat gepland voor januari 2017.

 

Webdesign » SPRANQ