Campus Breda officieel geopend

Campus Breda officieel geopend

De eerste echte studentencampus van Breda, Campus Easy Street, is op 24 oktober 2012 officieel geopend door wethouder Bob Bergkamp. Samen met enkele studenten die in Campus Easy Street wonen en de functie van 'studentenbeheerder' hebben, verrichtte de wethouder de knallende openingshandeling. Op de campus wonen 200 studenten uit 30 verschillende landen.

800 extra studentenwoningen
Wethouder Bergkamp gaf aan dat hij heel blij is met Campus Easy Street. "Breda wordt steeds meer een internationale studentenstad. Behoefte aan studentenhuisvesting is groot. In één keer heeft Breda er 200 studentenkamers bij. De wachttijd voor een studentenwoning in Breda is hierdoor ook verkort". In 2010 hebben de corporaties waaronder Singelveste AlleeWonen met de gemeente en de Bredase Hoge Scholen afspraken gemaakt om tot 2015, 800 extra studentenwoningen toe te voegen in Breda. "Easy Street is daar letterlijk het schoolvoorbeeld van", volgens Bergkamp.

Internationaal
"Van de bijna 20000 studenten in Breda, zijn er zo'n 2100 van buitenlandse afkomst. Het is goed voor studenten om in een internationale omgeving te leren en te leven. En het bewijs leveren we vandaag. Immers, we staan hier op een internationale studentencampus met een keur aan internationale studenten om ons heen en we praten Engels met elkaar", aldus Bergkamp.

Ontmoeting
Wat Campus Easy Street zo bijzonder maakt is de ruimte die er is voor studenten om elkaar ook echt te ontmoeten. "In Campus Easy Street hebben we een sfeervolle lounge, bibliotheek en mega grote tuin waar de studenten met elkaar kunnen TV kijken, koken, eten, spelletjes doen, studeren, relaxen en een feestje geven. De campus is een echt sociaal, internationaal ontmoetingspunt wat versterkt wordt doordat wij een besloten Facebook Groep hebben waarmee de studenten onderling en met Singelveste AlleeWonen communiceren", vertelt Harry Reininga, directeur van Kences partner Singelveste AlleeWonen.

Links

 www.dekenniseconomie.nl

 

Webdesign » SPRANQ