SSHN realiseert 349 studentenwoningen

SSHN realiseert 349 studentenwoningen

Op maandag 18 mei overhandigde Kences deelnemer SSHN de eerste sleutels aan de huurders van 349 studentenwoningen in het wooncomplex Mariënbosch, een voormalig klooster en meisjespensionaat. Het project Mariënbosch is het eindresultaat van samenwerkingsproject tussen SSHN en woningcorporatie Mooiland om gezamenlijk een aantal studenteneenheden te bouwen en exploiteren. Dit grootschalige verbouwproject is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland. Mariënbosch is ontworpen door Charles Estourgie en kwam gereed in 1923. Inmiddels is het een rijksmonument. 

Het gebouw telt 337 zelfstandige eenpersoonseenheden, 8 zelfstandige tweepersoonseenheden en 4 onzelfstandige. Deze eenheden zijn verspreid over een nieuwbouwdeel (hier zijn 212 kamers gerealiseerd) en een monumentaal oudbouw gedeelte (met 137 kamers). Een deel hiervan heeft een bergzolder. De eenheden zijn tussen de 15 m2 en 41 m2 groot en zijn van alle gemakken voorzien: eigen keuken met kookplaat en koelkast, een eigen badkamer met douche en wc. Enkele eenheden hebben een aparte slaapkamer.

De SSHN biedt als studentenhuisvester betaalbare en kwalitatief goede huisvesting aan jongeren die studeren in Nijmegen of Arnhem. Het woonbestand is de afgelopen jaren sterk gegroeid en bestaat nu uit bijna 6.500 kamers en studentenwoningen. Daarvan worden 1.000 eenheden gemeubileerd en gestoffeerd verhuurd aan internationale studenten (short stay). 

Webdesign » SPRANQ