De Key bouwt studentenwoningen in Dapperbuurt

De Key bouwt studentenwoningen in Dapperbuurt

Kences deelnemer De Key presenteert plannen voor de bouw van 145 zelfstandige studentenwoningen in Amsterdam Oost. Het project voorziet in de grote vraag naar Amsterdamse studentenwoningen. De omgevingsvergunning is inmiddels ingediend en de bouw start naar verwachting in 2015.

Vraag
Amsterdam is populair onder studenten. De komende jaren verwachten universiteiten en hogescholen een flinke groei van het aantal van studenten. De vraag naar passende woonruimte neemt daardoor toe. Om aan deze vraag te voldoen wil de gemeente Amsterdam 9.000 extra studentenwoningen realiseren in de periode 2010-2014.

Permanent
In de komende tijd moeten diverse, tijdelijke studentencomplexen worden afgebroken om plaats te maken voor reguliere woningbouw. De Key spant zich daarom in voor meer permanente woonruimte zoals de 145 zelfstandige studentenwoningen in de Dapperbuurt.

Uitstraling
Het studentencomplex op de hoek van de Vlaming- en de Pontanusstraat wordt vier en vijf verdiepingen hoog en sluit wat bouwstijl betreft aan bij de aangrenzende 19- eeuwse bebouwing. Het complex krijgt een inpandige fietsenstalling, een gemeenschappelijke binnentuin en plaats voor twee bedrijfsruimten.

 

Foto: Hoek Vlamingstraat / Pontanusstraat - Google Street View

Huur
De zelfstandige woningen hebben een eigen keuken, douche, toilet  en een gemiddelde oppervlakte van 24 m². Als de bouw begin 2015 kan starten dan worden de woningen eind 2015 opgeleverd. De Key verloot de woningen onder studenten die ingeschreven staan bij Studentenwoningweb.

 

Tekening: ADP Architecten

 

Meer informatie:

De Key en studentenhuisvesting

Gemeente Amsterdam - 'Werken aan 9.000 eenheden'

 

Webdesign » SPRANQ