Uniek studentencomplex Nijmegen geopend

Uniek studentencomplex Nijmegen geopend

Op 10 februari 2015 is door het onthullen van een foto-kunstwerk studentencomplex Talia van Kences deelnemer SSHN officieel geopend. Het complex bestaat uit een unieke combinatie van 347 studentenwoningen en het nieuwe popcentrum Doornroosje. Onder het complex dat pal naast het Centraal Station van Nijmegen staat is een openbare fietsenstalling voor ca. 4.000 fietsen. Op de dag van de opening gaf Max Derks na ruim 25 jaar als directeur SSHN het stokje over aan Kees Stunnenberg .

Max Derks en foto kunstenaar Thea van den Heuvel - Foto: Anthoney Fairley

Talia
Het complex bestaat uit appartementen waarin vier bewoners de keuken, woonkamer, sanitaire voorzieningen en het balkon samen delen. Bij de eerste verhuur konden vriendengroepen zich aanmelden. Als één van de bewoners van een appartement vertrekt, mogen de anderen zelf een nieuwe medebewoner voordragen.Talia is een duurzaam gebouw. Het beschikt over  176 zonnepanelen, CO2-gestuurde ventilatie en Warmte Terug Win installaties in de douches. 

SSHN
Max Derks was ruim 25 jaar directeur van de SSHN en vijftien jaar vice-voorzitter van Kences. De nieuwe bestuurder van SSHN Kees Stunnenberg, werkte de afgelopen tien jaar als hoofd Vastgoed en Beheer bij de SSHN en was in die rol verantwoordelijk voor de grote nieuwbouwproductie van de laatste jaren. Volgens de nieuwe bestuurder staat de SSHN er goed voor, maar komt de komende jaren de nadruk minder op nieuwbouw te liggen: ‘We blijven staan voor voldoende, goede en betaalbare woningen voor studerende jongeren in Nijmegen en sinds kort ook in Arnhem. De kamernood hebben we de afgelopen tijd al stevig teruggedrongen, daarom komt de nadruk meer te liggen op goed en betaalbaar. Daarnaast zal internationalisering een speerpunt zijn, zeker gezien de ambities van de RU en de HAN op dat vlak.’ 

Lees hier het interview met Max Derks in het universiteitsmagazine VOX

Webdesign » SPRANQ