SSH huisvest Utrechtse topsporters

SSH huisvest Utrechtse topsporters

In het gloednieuwe studentencomplex Johanna wonen straks vijf Utrechtse topsporters. Kences deelnemer SSH en VSU Topsport werken samen aan een goed klimaat voor toppsport studenten. De Lifestyle Coach van VSU Topsport ondersteunt de topsporters bij het doorlopen van hun sportcarrière, de SSH verzorgt de woonruimte. De SSH stelt een studentenhuis met vijf kamers beschikbaar in het nieuwe studentencomplex Johanna.  Dit studentenhuis is bedoeld voor studenten met een officiële NOC*NSF-topsportstatus. De vijf topsporters die hier gaan wonen blinken uit in hun sporten atletiek, hockey en schaken. Naar verwachting krijgen de studenten in september de sleutel van hun gloednieuwe kamer.

Waarom een topsporthuis?
Topsport studenten hebben een ander dagritme dan de gemiddelde student. Zij hebben een intensief dagschema waarin zij hun topsport combineren met hun studie. Wonen met andere topsporters, die ook te maken hebben met een strak schema, biedt meer structuur en rust. Dit ondersteunt de studenten in een succesvolle studie- en topsportcarrière.

Voor topschaakster Rosa (studente psychologie, 18 jaar) is het ideaal dat het studentencomplex een supersnelle internetverbinding heeft: “Voor mijn sport train ik niet fysiek, maar met name op mentaal vlak. Ik train dus veel online en ik skype regelmatig met mijn coach.” Volgens Rosa zijn studenten die aan topsport doen veel serieuzer dan ‘normale’ studenten. Hockeytalent Kyra (18) is het daarmee eens: “Ik moet er niet aan denken om in een studentenhuis te wonen met feestende huisgenoten. Hartstikke fijn om met andere topsporters samen te wonen die dezelfde prioriteiten hebben als ik. En die bovendien allemaal andere sporten doen, we kunnen veel van elkaar leren!” 

Over Johanna
Het studentencomplex Johanna is gevestigd aan de Bisschopssteeg in Utrecht Science Park en telt 19 verdiepingen. Vanaf augustus wonen hier 655 studenten. De afgelopen maanden werd de gevel bekleed met blauw-witte tegels van Koninklijke Tichelaar in Makkum. Het resultaat is spectaculair: het gebouw is één geworden met de wolken!

Over de SSH
De SSH (Stichting Studenten Huisvesting) is landelijke specialist in studentenhuisvesting en verhuurt ruim 19.000 kamers en woningen in de regio Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen. 

Webdesign » SPRANQ