Wonen op campus TU Eindhoven

Wonen op campus TU Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Kences deelnemer Woonbedrijf uit Eindhoven hebben de intentie om 300 permanente studentenwoningen op de TU/e- campus te realiseren. Onlangs ondertekenden Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, TU/e-collegelid Jo van Ham en secretaris van de universiteit Harry Roumen hiervoor de intentieverklaring. Ingrid de Boer is blij met de samenwerking: "Er is zijn al tijdelijke wooneenheden op de campus en die gaan we nu vervangen door permanente woningen, betaalbaar en met goede kwaliteit. Daar staan we voor."


Harry Roumen(l), Ingrid de Boer (m) en Jo van Ham(r) op de plek waar straks de woningen gebouwd gaan worden

De bouw van 300 wooneenheden is de eerste fase van wonen op het TU/e Science Park. Het is de bedoeling om op termijn totaal ruim 600 wooneenheden te realiseren. Zo draagt de TU/e, samen met Woonbedrijf, bij aan de aantrekkingskracht van Eindhoven als studentenstad.

Zodra de masterplanstudie is afgesloten en alle partijen hebben hierover overeenstemming,  kan Woonbedrijf starten met het ontwerp, het stedenbouwkundige plan en het doorlopen van RO-procedures. Hoe lang dit allemaal gaat duren is op dit moment nog niet bekend en erg afhankelijk van de doorlooptijd van de diverse processen. Woonbedrijf, TU/e en gemeente Eindhoven gaan hier samen aan werken.

De locatie is al bekend, namelijk achter gebouw Potentiaal, in lijn met de gebouwen van Bouwkunde (Vertigo) en het Hoofdgebouw. Het complex zal een combinatie zijn van onzelfstandige kamers (met gedeelde voorzieningen zoals keuken en badkamer) en zelfstandige eenheden. De appartementen en kamers zijn voor een groot deel bestemd voor de groeiende groep internationale studenten en kenniswerkers van de TU/e. Het gaat om gemeubileerde huisvesting.

Op dit moment verhuurt Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, 186 Spaceboxen op het TU/e-terrein. Deze zijn enkele jaren geleden geplaatst als tijdelijke oplossing voor de groeiende vraag. Als de nieuwe wooneenheden zijn opgeleverd zullen de Spaceboxen verdwijnen.

Webdesign » SPRANQ