Wijkstudent bij WonenBreburg

Wijkstudent bij WonenBreburg

WonenBreburg introduceert in de wijk Tilburg-West, de Wijkstudent. In ruil voor korting op de huur  steken studenten enkele uren per week de handen uit de mouwen om iets te doen met en voor de medewijkbewoners. Vanaf half mei is er woonruimte voor zeven studenten in twee woningen.

Tilburg-West
Tilburg West staat bekend als een volkswijk. Een prima plek om te wonen. Dat neemt niet weg dat de wijk ook een aantal problemen kent. WonenBreburg, de gemeente Tilburg, De Twern en de MOM (Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij) pakken deze problemen samen met de bewoners aan. De Wijkstudent is een van de initiatieven.

Activiteiten 
De Wijkstudent fungeert als 'goeie buur' en voert maatschappelijke activiteiten uit die een link kunnen hebben met de lopende studie. De activiteiten kunnen kunnen heel verschillend zijn, bijvoorbeeld het opzetten en coördineren van een sporttoernooi voor de buurt, het organiseren van een muziekfestival  of het geven van huiswerkbegeleiding of taallessen. Naast de vaste werkzaamheden van 10 uur per maand, zijn er per maand  5 uren flexibel in te vullen.

Beloning
In ruil voor de inzet krijgt de Wijkstudent een huurkorting. Voor € 100,= per maand excl. service kosten, kan de Wijkstudent zeer voordelig wonen in een kwalitatief goede woning van WonenBreburg.

Vergelijkbaar project
In Amsterdam is een vergelijkbaar project waarbij studenten van de VU en van de UvA gratis kunnen wonen in een renovatie- of sloop woning in ruil voor 10 uur maatschappelijke activiteiten per week.

Meer informatie
De werving van Wijkstudenten loopt via kamerpunt.nl. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan contact op met WonenBreburg via deze link.

Webdesign » SPRANQ