WonenBreburg bouwt 264 studentenwoningen

WonenBreburg bouwt 264 studentenwoningen

Onlangs ondertekenden WonenBreburg de definitieve contracten voor de realisatie van 264 studentenwoningen tussen het Pieter Vreedeplein en de Spoorlaan in Tilburg. Een prima locatie voor deze doelgroep: ìn het bruisende hart van Tilburg en vlakbij het centraal station en de verschillende hogescholen en universiteit.


Oplevering
De 264 appartementen zijn uitgevoerd als zelfstandige wooneenheden met eigen keuken, badkamer en een woon/slaapkamer en hebben per gebouw een dakterras als gezamenlijke buitenruimte. De drie gebouwen zijn verbonden door een informeel auto vrij plein. De woningen zullen in de nazomer van 2013 worden opgeleverd en via WonenBreburg in gebruik worden genomen.

Monitor studentenhuisvesting
WonenBreburg heeft de ambitie om vóór 2016, 500 extra studentenwoningen te realiseren in Tilburg. Deze ambitie vloeit voort uit de verwachte stijging van het aantal studenten. Deze verwachte stijging blijkt uit de landelijke monitor studentenhuisvesting. Deze monitor is door Kences, branche organisatie voor sociale studentenhuisvesters, i.s.m. het ministerie van BZK ontwikkeld. De monitor voorziet voor Tilburg tot 2025 een stijging van ongeveer 2000 hoger onderwijsstudenten. WonenBreburg wil het aandeel sociale huurwoningen voor studenten in de stad op peil houden. Dit project is een mooie stap in de goede richting.

Kennisstad

De ontwikkeling van vraag en aanbod naar studentenwoningen is de laatste jaren in de kennisstad Tilburg voortdurend onderwerp van overleg geweest tussen UvT, Avans en Fontys, de gemeente Tilburg en WonenBreburg. WonenBreburg huisvest inclusief dit project ruim 2.500 studenten in Tilburg in specifiek voor hen beschikbare woningen.
 

 

Webdesign » SPRANQ