Nieuws

Nieuws

> Aanmelden voor nieuwsbrief

Nieuws
26-11-2018  Student Energy Race begint aan zevende jaar

Warme sokken en truien voor studenten van de drieentwintig studentenhuizen die begin november zijn gestart met de zevende Student Energy Race.

Lees verder...

Nieuws
09-10-2018  Geslaagd Landelijk Congres Studentenhuisvesting 2018

Studentenhuisvesting: een lokale opgave? Dat was het centrale thema van het Landelijk Congres Studentenhuisvesting dat op 4 oktober jl. plaatsvond op Campus Woudestein in Rotterdam.

Lees verder...

Nieuws
04-10-2018  Enorme groei aantal internationale studenten

De groei van het aantal internationale studenten zet fors door. Dat betreft de studenten die in Nederland een volledige opleiding volgen, de diplomastudenten.

Lees verder...

Nieuws
23-08-2018  Diederik Brink nieuwe directeur Kences

Per 1 oktober 2018 is Diederik Brink de nieuwe directeur van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in Nederland.

Lees verder...

Nieuws
06-08-2018  Landelijk Congres Studentenhuisvesting 2018

In samenwerking met de Erasmus Universiteit, Stadswonen Rotterdam, Woonstad Rotterdam en SSH Rotterdam organiseert Kences op donderdag 4 oktober 2018 het zevende Landelijk Congres Studentenhuisvest

Lees verder...

Nieuws
01-08-2018  Internationale student kwetsbaar tijdens zoektocht woonruimte

Buitenlandse studenten zijn prooi voor ongure huisbazen kopt het Parool vandaag. In het artikel zegt Geertje Hulzebos, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond, dat er veel wanpraktijken

Lees verder...

Nieuws
26-07-2018  Groningen zet beste beentje voor

De gemeente Groningen zet alles op alles om aan de grote vraag naar studentenkamers te kunnen voldoen. Vooral voor internationale studenten is de kamernood hoog.

Lees verder...

Nieuws
28-06-2018  Studentenhuizen kunnen collectief stroom inkopen Kences heeft zich ingespannen om ervoor te zorgen dat de nieuwe Elektriciteitswet het mogelijk zou maken om complexen als afnemer te zien. Onlangs werd bekend dat deze lobby niet zonder resultaat is gebleven: per 1 juli zal deze regeling ingaan.

Lees verder...

Nieuws
18-06-2018  Goede match lokaal niveau uitgangspunt voor actieplan studentenhuisvesting

De ministers van OCW en BZK hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar gemeenten/kennissteden, onderwijsinstellingen, studentenhuisvesters en de landelijke studentenvakbond.

Lees verder...

Nieuws
15-06-2018  Netwerk Kennissteden stuurt steunbrief aan minister Engelshoven Kences en de andere kennispartners, verenigd in het Netwerk Kennissteden, hebben een steunbrief verstuurd aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Netwerk ondersteunt met deze brief de Internationaliseringsagenda Hoger Onderwijs.

Lees verder...

Nieuws
01-06-2018  Ardin Mourik wordt directeur PO raad

Ardin Mourik neemt na de zomer afscheid van Kences, waar hij ruim drie jaar als directeur werkzaam is geweest.

Lees verder...

Nieuws
17-05-2018  Nieuwe internationaliseringsagenda VSNU en VH

Volgens de internationaliseringsagenda van VH en VSNU draagt internationalisering bij aan drie kernfuncties van onderwijs: socialisatie, persoonsvorming en kwalificatie. Dat internationaliseri

Lees verder...

Nieuws
24-04-2018  Studentenhuizen in Deventer en Utrecht winnen Energy Race 2018

Nu het zo warm is, lijken de koude wintermaanden alweer vergeten.

Lees verder...

Nieuws
05-04-2018  Tussenstand: respons onderzoek woonwensen

De Landelijke Monitor Studentenhuisvesting, die Kences jaarlijks uitbrengt, wordt op het congres in oktober gepresenteerd.

Lees verder...

Nieuws
19-03-2018  Start woononderzoek studenten

Aan alle studenten in het hoger onderwijs wordt vanaf vandaag gevraagd hoe zij willen wonen. De jaarlijkse peiling van woonwensen is een initiatief van Kences.

Lees verder...

Webdesign » SPRANQ