Vacature

Vacature

Bedrijfsprofiel 

De stichting Kences is in 1999 opgericht als kenniscentrum studentenhuisvesting en samenwerkingsverband van studentenhuisvesters. De bij Kences aangesloten deelnemers en partners verzorgen samen een kwart van de totale studentenhuisvesting in Nederland (86.550 eenheden). Het gaat hierbij om huisvesting van Nederlandse studenten, internationale diplomastudenten, studiepuntmobiele studenten en uitwisselingsstudenten.
De studentenhuisvesting is een wereld op zich en vraagt om specifieke kennis en een op maat gesneden aanpak. De kracht van Kences is de ruime gezamenlijke kennis en ervaring van de deelnemers en partners op het gebied van studentenhuisvesting. Kences volgt de ontwikkelingen in het hoger onderwijs op de voet en realiseert via de deelnemers en partners voldoende, geschikte en betaalbare studentenhuisvesting.

Functie omschrijving 

De directeur is verantwoordelijk voor de lobby, beleidsontwikkeling en uitvoering van de belangenbehartigingsactiviteiten, draagt zorg voor de realisatie van de verschillende projecten, waarvoor gebruik wordt gemaakt van de expertise en capaciteit van medewerkers van de aangesloten studentenhuisvesters. Indien nodig wordt extern expertise aangetrokken. 

De directeur functioneert zelfstandig binnen de kaders van het jaarlijks door het bestuur vast te stellen werkplan met bijbehorende begroting. De directeur legt verantwoording af aan het bestuur, dat bestaat uit de directeuren van de aangesloten studentenhuisvesters. 

Om goed te functioneren als directeur, zijn meerdere kwaliteiten nodig. Allereerst gaat het om aantoonbare vaardigheden in het voeren van een succesvolle lobby. Verder moet de directeur een verbinder zijn. Verbinden van personen, belangen en inhoudelijke dossiers. Energie krijgt de directeur vooral van het inspireren, stimuleren en uitdagen van de aangesloten corporaties. Vooral als het gaat om innovatie op het gebied van de technologische en digitale ontwikkelingen en en op het gebied van internationalisering. De directeur moet tevens snel kunnen schakelen tussen verschillende aggregatieniveaus, van abstract tot heel concreet en moet communicatief ijzersterk zijn. 

Functieprofiel 

De directeur: 

Functie eisen 

Kennis en ervaring: 

Wat bieden we? 

De functie directeur Kences is een fulltime functie (36 uur). De arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair zijn uitstekend. Kences volgt daarbij de cao Woondiensten. 

De functie is ingedeeld in salarisschaal N, maximaal € 7.397,- bruto per maand. Om te beginnen wordt de nieuwe directeur een jaarcontract aangeboden, na gebleken geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd.

Webdesign » SPRANQ