Over Kences

Over Kences

Kences is in 1999 opgericht als kenniscentrum studentenhuisvesting en samenwerkingsverband van studentenhuisvesters. De bij Kences aangesloten deelnemers verzorgen samen een derde van de studentenhuisvesting in Nederland (ongeveer 91.500 eenheden). Het gaat hierbij om huisvesting van Nederlandse studenten, internationale diplomastudenten, studiepuntmobiele studenten en uitwisselingsstudenten. 

De studentenhuisvesting is een wereld op zich en vraagt om specifieke kennis en een op maat gesneden aanpak. De kracht van Kences is de ruime gezamenlijke kennis en ervaring van de deelnemers op het gebied van studentenhuisvesting. Kences volgt de behoefte ontwikkelingen in het hoger onderwijs op de voet en realiseert via de deelnemers voldoende, geschikte en betaalbare studentenhuisvesting.

De Kencesdeelnemers werken samen voor wat betreft:  
• Belangenbehartiging 
• Kennisontwikkeling
• Kennisdeling
• Inkoop

Reguliere huurders van Kencesstudentenhuisvesters kunnen deelnemen aan het Kences kamerhoppen-project. Klik hier voor meer informatie.

Het bestuur van de stichting Kences wordt gevormd door directeuren en directeur-bestuurders van de deelnemers.

Mw. Heleen de Vreese is voorzitter en dhr. Kees Stunnenberg is vicevoorzitter van het bestuur van Kences. Directeur van Kences is dhr. Diederik Brink.

Bekijk hier de inrichting van het samenwerkingsverband.

Webdesign » SPRANQ