Sleutels voor 234 studenten Spinozacampus

Sleutels voor 234 studenten Spinozacampus

Op 1 juni 2015 kreeg Kences deelnemer DUWO 234 sleutels van studentenwoningen aan de Darlingstraat in Amsterdam overgedragen. Met de 111 sleutels die op 1 mei j.l. van eigenaar wisselden, zijn inmiddels 345 van in totaal 550 woningen opgeleverd. Vrijdag 31 juli worden de sleutels van de laatste 206 woningen overgedragen. Door deze uitbreiding zullen er aan het begin van het nieuwe studiejaar bijna 1700 studenten op de Spinozacampus wonen. DUWO huurt de woningen van eigenaar Haerzathe en verhuurt deze aan de studenten en zorgt ook voor het beheer van het gehele complex.

De 234 nieuwe bewoners kregen eveneens op 1 juni de sleutel van hun woning. Elke woning heeft een eigen keuken, douche en toilet. Studenten hoeven alleen hun meubels mee te nemen en kunnen er zo intrekken: de muren zijn afgewerkt, er ligt marmoleum op de vloer en er hangen gordijnen. Indicatie van de huur: € 315 inclusief servicekosten, stoffering, plug & play internet en TV en huurtoeslag.

Nog niet alle woningen die de komende periode op de campus worden opgeleverd, zijn verhuurd. Studenten die nu reageren op een woning, hebben een voorsprong op de nieuwe lichting studenten die in de periode augustus - september de stad zullen veroveren. 

Behalve de betaalbare woningen heeft de Spinozacampus nog een paar unieke voordelen:

De huidige campusbewoners maken al gretig gebruik van een lekker ontbijtje of een Big Mac bij McDonald's. De deuren van de eettentjes en de bruine kroeg in de World of Food gaan op dinsdag 16 juni  a.s. officieel  open.

Meer informatie is te vinden op de website van DUWO

Webdesign » SPRANQ