Landelijke Monitor Studentenhuisvesting

Landelijke Monitor Studentenhuisvesting

Als student wil je prettig, betaalbaar en veilig wonen in de stad waar je studeert. Dit klinkt eenvoudig maar de praktijk is anders. Als je op kamers wilt in je studentenstad krijg je te maken met wachttijden, hoge huren en (te) kleine kamers op plekken waar je eigenlijk niet wilt wonen. De studentenhuisvesters van Kences doen daar wat aan. Zij gaan betaalbare studentenkamers bouwen op plekken waar je wel wilt wonen en houden daarbij rekening met jouw woonwensen.

Onderzoek 
Om er achter te komen hoeveel studenten er de komende jaren in welke plaats gaan studeren en hoe deze studenten willen wonen, doen we onderzoek.

Onze oproep om mee te doen aan de enquête wordt ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Konkrijksrelaties (BZK), hbo- instellingen, universiteiten en de LSVb. Het onderzoek is door heel Nederland, in alle studentensteden uitgevoerd en werd dit jaar door ruim 45.000 studenten ingevuld. Dit onderzoek doen we sinds 2012 elk jaar. Als je echt iets wilt veranderen aan de huisvesting voor studenten, doe dan via je computer of smartphone mee aan dit onderzoek.

> Download rapport 2018

Webdesign » SPRANQ