Kences

Het is inmiddels een mooie traditie: de Student Energy Race, waarin studentenhuizen strijden om wie in de winter de meeste energie kan besparen.  Op 1 november gaat de spannende wedstrijd voor de achtste keer van start, dit keer met vijftien studentenhuizen in vijf steden.

Ieder jaar opnieuw brengt de race ouderwets Hollandse taferelen terug in de kamers en gemeenschappelijke ruimten van studentenhuizen. Netflixen maakt plaats voor Risk, Monopoly en Twister, de warme sokken zijn niet aan te slepen en de badkamers zijn aanmerkelijk minder lang bezet dan anders.

Allemaal door de Student  Energy Race, bedoeld om studenten bewust met energie om te laten gaan en zich energiebesparende gewoonten eigen te laten maken.

Vijf studentensteden
Hoewel het energiebewustzijn van studenten en andere jongeren de laatste jaren toeneemt, gaat er in studentenhuizen toch nog veel energie verloren. De verwarming comfortabel aan laten staan als je weg bent (en het raam open), lichten vergeten uit te doen en overal elektrische apparaten in stopcontacten.

Lees meer

>Landelijke Monitor Studentenhuisvesting
Kees Stunnenberg
Directeur-bestuurder bij SSH&
Kees Stunnenberg >"De modelstudent bestaat niet"
Webdesign » SPRANQ