Spring naar content

Programma Landelijk webinar studentenhuisvesting bekend

Terug

Vanwege Corona ook dit jaar geen ‘fysiek’ congres studentenhuisvesting, maar een compact, actueel en uitdagend webinar met als centraal thema ‘Wat wordt het ‘nieuwe normaal’ voor studentenhuisvesting?’

Met nieuwe cijfers uit de Landelijke monitor studentenhuisvesting 2021, ervaringen van studenten op de woningmarkt en discussies over deelthema’s als internationalisering ná Corona en de invloed van hybride onderwijs op studentenwelzijn. Met natuurlijk daarbij steeds de vraag: wat betekent dit alles voor de kamernood en de studentenhuisvesting in de nabije toekomst. 

Datum:               Donderdag 7 oktober 2021

Tijd:                      13:00 tot 14:30 uur

Kosten:               Gratis

Programma: het nieuwe normaal?

Presentator Annemarie Brüning (bekend van o.a. Hart van Nederland) neemt u mee langs een drietal onderwerpen:

  1. Internationalisering: gaan we aan het succes ten onder?
  2. Het nieuwe normaal: de studentenwoning na Corona
  3. Een nieuw actieplan studentenhuisvesting?

Ieder blok trappen we af met een korte inleiding op het onderwerp. De introductie wordt gevolgd door een presentatie van de daarbij passende uitkomsten van de Landelijke monitor studentenhuisvesting 2021. Ieder onderwerp wordt afgesloten door een bespreking met onze tafelgasten zoals Hans Ton (directeur wonen ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Pieter Duisenberg  (voorzitter van de VSNU) en Noël Vergunst (Netwerk Kennissteden & wethouder stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening van de gemeente Nijmegen).

Wilt u zelf meedoen in het gesprek?

U kunt tijdens het webinar vragen stellen aan de tafelgasten of inbellen naar de studio. Daarnaast kunt u reageren op de prikkelende stellingen tijdens het webinar.

Meer weten over het programma en de tafelgasten?

Landelijk congres studentenhuisvesting

Landelijk Congres Studentenhuisvesting Kences organiseert jaarlijks het Landelijk Congres Studentenhuisvesting. Dit jaar vindt het congres plaats op donderdag 5 september…