Spring naar content

Onderzoek Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2023 gestart!

Terug

Deze en komende week ontvangen studenten een oproep van hun hogeschool of universiteit om voor de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting aan te geven hoe zij willen wonen. Inmiddels hebben al 23.493 studenten deze vragenlijst ingevuld.

Hoe groot is de vraag naar studentenhuisvesting in Nederland? Gaat deze vraag in de komende acht jaar toenemen of afnemen? Sluit het aanbod van woonruimten aan bij de woonwensen van studenten? Samen met informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek, DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en prognoses per studiestad, geeft deze enquête antwoord op belangrijke vragen.

Met dit onderzoek helpt Kences Rijksoverheid, gemeenten, onderwijsinstellingen, studentenhuisvesters en marktpartijen de gewenste studentenhuisvesting op de juiste plaatsen te ontwikkelen. Jaarlijks wordt het onderzoek verdiept en verbeterd. Dit jaar onder meer met een analyse studentenwelzijn en de huisvestingssituatie van mbo studenten.

Lees hier meer over de LMS.
Lees hier de tussenstand van de LMS enquête 2023.

LMS wordt mede mogelijk gemaakt door: het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
We werken samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Nuffic, Universiteiten van Nederland (UNL), Vereniging Hogescholen (VH), LSVb en alle hogeronderwijsinstellingen.

Het team LMS staat onder leiding van Kences en bestaat uit onderzoekers van ABF en medewerkers van het Ministerie van BZK en leden van Kences: (Lievendekey, Lefier, DUWO, SSH&, @Woonstadrotterdam).