Studentenhuisvesting in Strijp S (Eindhoven)

Studentenhuisvesting in Strijp S (Eindhoven)

Goed nieuws voor de Eindhovense studentenhuisvesting. Gebiedsontwikkelaar Park Strijp Beheer onderzoekt de behoefte aan studentenhuisvesting op Strijp S., het voormalig Philips bedrijventerrein. Mocht het zover komen, dan gaat het om een ontwikkeling die in nieuwbouw, waarschijnlijk verspreid over het terrein, gerealiseerd wordt.

Behoud talent voor de stad
Men denkt aan minder traditionele vormen van studentenhuisvesting, waar de student ook na zijn studietijd kan blijven wonen of in kan doorgroeien. De gedachte is dat hiermee meer talent voor de stad behouden blijft.

Kences, brancheorganisatie voor studentenhuisvesting, vindt een verkenning naar deze nieuwe vorm van studentenhuisvesting zeker de moeite waard. "Het mes snijdt aan twee kanten" licht Vincent Buitenhuis, directeur van Kences, toe "door een combinatie van verschillende vormen van studentenhuisvesting wordt het voor studentenhuisvesters rendabeler om te bouwen. En door het behoud van kennis en talent gaat de betreffende stad of regio er economisch op vooruit."

Woonbedrijf investeert in Strijp S
Kences-deelnemer Woonbedrijf ontwikkelt 'SAS-3' op Strijp-S. Een bijzonder stukje Eindhoven waar het komende jaar 67 koopwoningen en 131 huurappartementen verrijzen. Het wordt een bijzondere plek om te wonen. Ongekende architectuur, comfortabele woningen en de perfecte balans tussen rust en dynamiek. Woonbedrijf is eveneens dé  studentenhuisvester van Eindhoven met haar bedrijfsonderdeel Vestide.

De Verboden Stad
Strijp S. is een voormalig Philips bedrijventerrein van  27 hectare in het Eindhovense stadsdeel Strijp. In het verleden  passeerden daar dagelijks 12.000 werknemers de toegangspoorten. Strijp S. werd ook wel de 'Verboden Stad' genoemd vanwege het strenge toelatingsbeleid dat door Philips werd gehanteerd om de technologische ontwikkelingen en ontdekkingen te beschermen. De Verboden Stad transformeert nu naar een inspirerende leefomgeving met een mix van wonen, werken, innovatie  en ontspanning. 

Klik hier voor het artikel in Eindhovens Dagblad

Klik hier voor de projectsite van Strijp-S

Webdesign » SPRANQ