Woonwensen van studenten

Woonwensen van studenten

Vanaf 16 maart tot 1 mei 2015 vraagt Kences op www.wonenalsstudent.nl aan studenten hoe zij willen wonen. Dit jaarlijkse onderzoek is onderdeel van de landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Een initiatief van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting. Het ministerie van BZK, Vereniging Hogescholen en de VSNU werken mee aan dit onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek maken kans op een iPad Air.

Actueel inzicht juist nu nodig
De ontwikkeling van studentenaantallen per studentenstad en de specifieke woonwensen van studenten worden sinds 2012 jaarlijks gemeten met de landelijke Monitor Studentenhuisvesting. De monitor is een initiatief van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in samenwerking met het ministerie van BZK. De monitor is ontwikkeld door onderzoeksbureau ABF Research en wordt ook door hen uitgevoerd. Vorig jaar deden ruim 42.000 studenten mee aan het woonwensen onderzoek. Juist in deze tijd met grote veranderingen op komst is er inzicht nodig in de ontwikkeling van woonwensen. Daarmee kan het juiste aantal en soort studentenwoningen per studentenstad voor de komende jaren worden bepaald. De uitkomsten van het onderzoek bieden onmisbare marktinformatie aan studentenhuisvesters, overheden en hoger onderwijsinstelingen.

Resultaten
Op 1 oktober 2015 presenteert Kences de uitkomsten van het onderzoek in de nieuwste Monitor Studentenhuisvesting. De presentatie vindt plaats tijdens het Landelijk Congres Studentenhuisvesting in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Na het congres zijn de uitkomsten van het onderzoek online beschikbaar op www.wonenalsstudent.nl en www.kences.nl

Benieuwd naar de resultaten van de afgelopen jaren? Klik hier

Webdesign » SPRANQ