Vestide huisvest unieke expositie

Vestide huisvest unieke expositie

Vestide, onderdeel van Woonbedrijf en Kences deelnemer, is gespecialiseerd in huisvesting van (internationale) studenten en andere short stayers in Eindhoven. Vestide bouwt momenteel aan de Cederlaan in Eindhoven een complex met 272 ruime eenheden voor studenten en shortstayers en een (multifunctioneel) parkeerterrein. De oplevering is gepland in de zomer van 2012, voor aanvang van het nieuwe studiejaar.

Dutch Design
Vestide heeft in het kader van de Dutch Design Week in Eindhoven de nieuwbouwlocatie aan de Cederlaan ter beschikking gesteld voor een unieke expositie. Deze expositie 'Urban Growth' verbindt vier exposanten die allen hun eigen, bijzondere  visie geven op autonome plekken in een stad. De vier exposanten zijn: Subwalk, Club Donny, DynamicFood en City Island Real Estate. Conservator van de expositie is Annelou van Griensven. De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op dinsdag 25 oktober om 17.00 uur.

Urban Growth
Overbevolking in de steden leidt wereldwijd tot het ontstaan van autonome zones. Deze informele woonplekken -gecreëerd door stedelingen zelf, noodgedwongen of uit vrije wil- vormen een universeel fenomeen dat in woord en beeld is vastgelegd in het boek City Island Real Estate. Het boek 'City Island Real Estate',  wordt tijdens de opening van de expositie gelanceerd. Subwalk verzorgt een presentatie over het Belgische spookdorp Doel. Door de ontvolking van het platteland wonen er in dit dorp van dichtgetimmerde huizen nog slechts enkele inwoners. Club Donny geeft in een fotomagazine haar persoonlijke beleving weer van de natuur in de stedelijke omgeving. En bij Dynamic Food kunnen streekgerechten gegeten worden. De producten en verhalen van de inmiddels zeldzame Eindhovense boer staan hierbij centraal.

Expositie info

Locatie Cederlaan 4 Eindhoven (op de route tussen Strijp S and Strijp R)
Ingang t.h.v. HOV-bushalte Cederlaan, Lijn 401/402
Openingstijden  dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 16.00 uur
Exposanten City Island Real Estate / Dynamic Food by Annelou van Griensven/ Club Donny by Frank Bruggeman, Ernst van der Hoeven, Ben Laloua and Didier Pascal / Excursie Doel by Subwalk
Sponsor  Woonbedrijf, district Vestide

 Links
www.annelouvangriensven.nl  
www.clubdonny.com 
www.subwalk.nl  
www.ddw.nl
www.vestide.nl

Webdesign » SPRANQ