Spaanse universiteit in Almere

Spaanse universiteit in Almere

De Business Engineering School (BES) La Salle begint in februari 2012 met haar onderwijsactiviteiten in Almere. De Spaanse universiteit uit Barcelona heeft daartoe in november een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Almere ondertekend.

Wereldwijd 74 vestigingen
De Spaanse universiteit begint in februari al met een aantal Executive Courses, en spoedig daarna met enkele Masterprogramma's voor Business Administration (MBA). Het Catalaanse BES La Salle verwacht daarmee niet alleen Nederlandse studenten te bedienen, maar ook de studenten uit Noord-Europa. De universiteit had in 2010 en 2011 al een actief aandeel in het cursusaanbod voor de Summer School Almere en zal dat komende zomer weer hebben. BES La Salle heeft 74 vestigingen in de wereld en stimuleert de studenten om ook in het buitenland kortdurende cursussen, bijvoorbeeld summerschools, te volgen.

Samenwerking
BES La Salle zal haar opleidingen afstemmen op de overige onderwijsmogelijkheden in de stad en daartoe nauw samenwerken met onder andere Windesheim en de Christelijke Agrarische Hogeschool. De Spaanse universiteit zal zich onder meer inzetten voor onderwijs op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzame bouw en gezondheid en welzijn, waarmee ze aansluiten op het economisch profiel van de stad.

Belang voor Almere
De komst van deze universiteit betekent een belangrijke stap naar meer hoger onderwijs in de stad. De gemeente zal de instelling daarom zo goed mogelijk ondersteunen haar hoger onderwijs activiteiten uit te breiden in samenwerking met het bedrijfsleven en andere organisaties. Onderwijswethouder René Peeters: "Internationaal onderwijs past bij een dynamische stad als Almere. Studenten uit binnen- en buitenland geven de stad extra energie. Zo gaat de stad meer en meer leven." Ook wethouder Ben Scholten van Economische Ontwikkeling tekent voor samenwerking: "Internationaal onderwijs maakt de stad aantrekkelijker voor buitenlandse bedrijven. Ook Almeerse ondernemers kunnen profiteren van samenwerking met deze universiteit."

Studentenhuisvesting
De gemeente zal de komende periode partijen stimuleren om te komen tot innovatieve studentenhuisvesting en steunt initiatieven voor het bevorderen van een aantrekkelijk studentenleven in Almere. BES La Salle vestigt zich achter het station in het gebouw Alnovum.

Bron: Gemeente Almere

Link: http://www.educations.com/Business_Engineering_School_La_Salle_BES__b15662.html

Webdesign » SPRANQ