Lefier levert 80 kamers op

Lefier levert 80 kamers op

Lefier heeft aan de Lissabonstraat in Groningen een complex gebouwd waar 80 studenten of jongeren kunnen wonen. Samen met de nieuwe huurders, direct omwonenden en betrokken partijen werd het gebouw op donderdag 14 juli feestelijk geopend.

Kamers en studio's
De Lissabonstraat is een zijstraat van de Westerhaven. Het complex ligt vlakbij het centrum en bij het station. Daarmee is het een aantrekkelijke locatie voor veel studenten. In het complex zijn 72 kamers gerealiseerd. De bewoners van deze kamers delen de keuken, badkamers en toiletten met 5 andere huisgenoten. Naast kamers zijn er in het complex ook 8 studio's gerealiseerd. De bewoners beschikken hier over een eigen keuken, badkamer en toilet. Voor de studio's was veel belangstelling. Ook bijna alle kamers zijn verhuurd.

Stumass
In het gebouw worden 12 eenheden gehuurd door Stumass. Deze organisatie helpt studenten met een autisme spectrum stoornis (ASS) om succesvol te studeren en begeleidt hen naar zelfstandig wonen.

Leefbare stad 
Met de bouw van deze studentenwoningen in de Lissabonstraat komt Lefier tegemoet aan de vraag naar studentenwoningen in en nabij het centrum van de stad. Daarbij wordt een gezonde mix tussen de studenten en andere inwoners van de stad gestimuleerd.

Opening
Het gebouw werd geopend door overhandiging van de sleutel door Rebecca Krüders, fractievoorzitter van Student en Stad aan Rein van Kats, wijkconsulent jongeren van Lefier. Bewoners, omwonenden en alle betrokken partijen hebben met elkaar kennis gemaakt op deze feestelijke avond.

Webdesign » SPRANQ