Start woonwensen onderzoek onder studenten

Start woonwensen onderzoek onder studenten

Aan alle studenten in het hoger onderwijs wordt vanaf vandaag gevraagd hoe zij willen wonen. De jaarlijkse meting van woonwensen is een initiatief van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting. Het onderzoek naar de woonwensen van studenten maakt deel uit van de monitor studentenhuisvesting. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Vereniging Hogescholen en de vereniging van universiteiten VSNU werken mee aan dit onderzoek. Van 16 maart tot 1 mei 2015 staat de woonwensen enquête online op www.wonenalsstudent.nl.

Inzicht
In samenwerking met het ministerie van BZK heeft Kences in 2012 de landelijke monitor voor studentenhuisvesting ontwikkeld. Belangrijk onderdeel van deze monitor is het jaarlijks meten van de woonwensen van studenten. Vorig jaar deden ruim 42.000 studenten mee aan het onderzoek. Juist in deze tijd met grote veranderingen is er inzicht nodig in de woonwensen om het juiste aantal en soort studentenwoningen per studentenstad voor de komende jaren te bepalen.

Resultaten
De resultaten van de monitor studentenhuisvesting 2015 worden gepresenteerd tijdens het Landelijke Congres Studentenhuisvesting dat dit jaar op 1 oktober plaatsvindt in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De resultaten zijn na het congres digitaal beschikbaar op www.wonenalsstudent.nl.

Benieuwd naar de resultaten van de afgelopen jaren?
www.kences.nl/nl/kennisbank/monitor-studentenhuisvesting.html 

Webdesign » SPRANQ