DUWO start bouw International Student House

DUWO start bouw International Student House

Studentenhuisvester DUWO is in Delft begonnen met de bouw van het International Student House, een combinatie van ruim 330 kamers voor buitenlandse studenten, een studentencafé en bedrijfsruimten gericht op dienstverlening aan studenten. De eerste paal op het bouwterrein aan de Schie werd gisteren geslagen door Lennart Harpe, wethouder verkeer, vervoer, grondzaken, vastgoed en Spoorzone, en Anka Mulder, vicepresident Education & Operations van de TU Delft. De bouw van het International Student House is de laatste fase van de herontwikkeling van de TU-Noordcampus, waar DUWO de afgelopen jaren al twee studentencomplexen bouwde of herontwikkelde vanuit oude universiteitsgebouwen. Het International Student House komt te staan aan de Professor Schermerhornstraat.

Huiskamer
In de nieuwbouw komen  332 woningen met eigen douche en toilet voor buitenlandse studenten en  - op de begane grond – 1.700 m2 bedrijfsruimte. Deels daarin en in het naastgelegen TU-gebouw aan de Kanaalweg 4 komen uiteenlopende voorzieningen voor (buitenlandse) studenten. In zijn totaliteit wordt dit alles het multifunctionele International Student House, waarin onder meerdere studenten- en studieverenigingen, horeca, studentengezondheidszorg, vergaderzalen, fitnessruimte én huisvesting zijn bijeengebracht. Het centrum is bedoeld als een soort ‘huiskamer’ voor Delftse studenten, in het bijzonder voor de ca. 2.400 buitenlandse studenten in de stad. Er zijn inmiddels al veel partijen die hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in een plekje in het internationale studentencentrum.

Park
Voor het centrum komt een plein dat dienst gaat doen als ontmoetingsruimte voor campusbewoners en –gebruikers. Het hele complex zelf ligt rond een binnenplaats. De verwachting is dat de nieuwbouw eind 2016 jaar klaar is. Aansluitend wordt dan begonnen met de inrichting van de omgeving. Zo komt er achter het gebouw een park met veel groen en water. Aan de Mijnbouwstraat komt een nieuwe entree die naar het park, het plein en de Professor Schermerhornstraat leidt. De entree is tevens ontsluiting voor de parkeerterreinen op de hele locatie. De aanleg van het park en verdere inrichting duren ongeveer zes tot acht maanden.

PhD-woningen
DUWO is ondertussen al geruime tijd bezig met de renovatie en herontwikkeling van het naastgelegen neogotische pand Kanaalweg 3. Behalve het nieuwe kantoor van DUWO, worden hier 47 woningen voor PhD-studenten gerealiseerd. Eén van de twee antieke collegezalen in het gebouw wordt gerenoveerd en zal ook deel uitmaken van het International Student House.

De totale herontwikkeling van het gebied gebeurt in samenwerking met de gemeente en de TU Delft. Na afronding van het hele project zullen er ruim 750 studenten op de TU-Noordcampus wonen.

Webdesign » SPRANQ