Kences deelnemers verhuren 1.000 nieuwe studentenwoningen

Kences deelnemers verhuren 1.000 nieuwe studentenwoningen

De komende maanden starten Kences deelnemers De Key, DUWO, Idealis en SSHN met de verhuur van zo’n 1000 nieuwe studentenwoningen. Deze studentenwoningen zijn onderdeel van de toezegging van Kences deelnemers om in de periode 2011 - 2016 voor 16.000 nieuwe studentenwoningen te zorgen. Meer informatie hierover is te vinden in het Landelijke Actieplan Studentenhuisvesting, een gezamelijk plan van overheid, studentenhuisvesters, onderwijsinstellingen en studenten. 

Amsterdam - De Key
Op 3 november 2014 worden er 60 zelfstandige studentenwoningen aan de Van Musschenbroekstraat op de Amstelcampus in Amsterdam opgeleverd én direct bewoond. De nieuwe huurders tekenen volgende week hun huurcontracten. Zonnepanelen op het dak wekken duurzame energie op en verlagen de kosten van het elektra voor de lift en de verlichting in gangen en trappenhuizen.

Delft - DUWO
Op 7 oktober 2014 is het verhuurproces gestart van 485 zelfstandige studentenwoningen in het X-RAY gebouw in de Spoorzone. Van deze studentenwoningen is inmiddels een groot deel verhuurd. Reageren kan nog tot 21 oktober a.s. Het gebouw bevindt zich op een steenworp afstand van de TU Delft, het station en het centrum van Delft. Op deze plek gaat het spoor straks ondergronds. Er komt een groene stadswijk voor in de plaats met recreatie- en sportvoorzieningen, winkels en scholen.

 Foto: NieuwDelft.nl

Wageningen - Idealis
Eind 2014 start Idealis de verhuur van 149 studentenwoningen aan de Bellostraat in Wageningen. Het project biedt vanaf april 2015 huisvesting aan 149 studenten en PhD-ers. Er komen 69 kamers met eigen keuken en badkamer en 80 onzelfstandige kamers verspreid over 16 woningen. In iedere woning delen vijf bewoners een woonkeuken, toilet, badkamer en een tuin.

Nijmegen - SSHN
De verhuur van 347 studentenwoningen in het complex Talia in Nijmegen start op 16 oktober 2014 en vanaf 1 november 2014 kunnen studenten er wonen. In het complex zijn 48 appartementen( 192 eenheden) bestemd voor reguliere studenten en 40 appartementen (155 eenheden) voor internationale short stay studenten. De appartementen worden verhuurd aan groepen van vier studenten. Het complex ligt naast het centraal station en bestaat uit een unieke combinatie van 347 studentenwoningen en het nieuwe popcentrum Doornroosje. Onder het complex is  een openbare fietsenstalling voor ca. 4.000 fietsen en op het complex is er een daktuin voor de bewoners.

Informatie
Op de websites van de genoemde Kences deelnemers is uitgebreide informatie te vinden over de genoemde projecten en de verhuur procedures.

Meer informatie over Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting is te vinden via deze link. Nieuws over het realiseren van studentenwoningen door Kences deelnemers is te vinden op www.dekenniseconomie.nl

Webdesign » SPRANQ