DUWO en Duitse investeerder realiseren 2.250 studentenwoningen

DUWO en Duitse investeerder realiseren 2.250 studentenwoningen

Studentenhuisvester DUWO en International Campus AG (IC) hebben overeenstemming bereikt over samenwerking. Het Duitse IC investeert in de ontwikkeling van 2.250 studentenwoningen en DUWO zorgt voor de verdere ontwikkeling en het beheer.
IC investeert €150 mln. in vijf studentencomplexen, waarvan er vier in Amsterdam worden gebouwd. Daarnaast wil IC €100 mln. investeren in de ontwikkeling van studio’s voor postgraduates en young professionals, een gezamelijk project van IC en DUWO.

DUWO
Kences deelnemer DUWO heeft een duidelijke missie: ‘We beseffen dat wonen een essentieel onderdeel is van het studentenleven.Vanuit ons maatschappelijk gedachtegoed is ons doel om zoveel mogelijk Nederlandse en internationale studenten aan goede en betaalbare huisvesting te helpen’. Momenteel beheert DUWO zo’n 27.000 studentenwoningen. Uitbreiding is nodig zegt Jan Benschop, algemeen directeur van DUWO: ’Als we nu niets doen, zal er in 2020 een tekort van 28.000 studentenwoningen in Nederland zijn. Daarom zijn we blij met de samenwerking met International Campus. Het stelt ons in staat om nieuwe woonruimten voor studenten te bouwen en onze woonconcepten te blijven ontwikkelen. De huren van de nieuwe appartementen gaan maximaal €395 per maand bedragen. Deze huurprijs kunnen studenten ook betalen nu de studiebeurs wordt vervangen door een sociaal leenstelsel.’

IC
Bij investeerders groeit de belangstelling voor studentenwoningen. Horst Lieder, CEO van International Campus AG, legt uit: 'Nederland is een zeer aantrekkelijke markt. De vraag naar kleine woonruimtes zal ook op lange termijn hoog blijven in een groot aantal steden. Lieder vult aan: ‘Met deze samenwerking zal International Campus beginnen aan haar eerste internationale activiteit als investeerder en ontwikkelaar. Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal in het proces van het richten van de aandacht van institutionele beleggers op studentenhuisvesting.’

Investeerders in Nederlandse studentenhuisvesting


Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting 2011-2016
In 2010 ondertekende de rijksoverheid, sociale en particuliere studentenhuisvesters, gemeenten, hoger onderwijsinstellingen en studenten het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting voor de periode 2011-2016.

De sociale verhuurders, verenigd in brancheorganisatie Kences, zegden in het plan toe de komende jaren 16.000 kamers bij te bouwen, een investering van €1 miljard. De Kences deelnemers zijn hard aan het werk om de gestelde doelstelling te halen. Sinds 2011 zijn er 7.904 kamers opgeleverd, momenteel zijn er 3.625 kamers in aanbouw en er zijn plannen in voorbereiding voor nog eens 3.612 kamers.


Meer weten over de bouw van studentenwoningen?

http://www.tenfun.nl/index.php/talentisme/

http://www.nul20.nl/dossiers/voor-studenten-wordt-wél-gebouwd

http://www.dekenniseconomie.nl

Bronnen:
International Campus AG
Stichting DUWO
Financieel Dagblad
Kences

 

Webdesign » SPRANQ