Idealis start bouw Rijnveste

Idealis start bouw Rijnveste

Michiel Uitdehaag (wethouder Wageningen) en Hans van Medenbach (directeur Idealis) onthulden vandaag ter gelegenheid van de start van de bouw van Rijnveste het nieuwe straatnaambord. Rijnveste wordt gebouwd in opdracht van studentenhuisvester en Kences deelnemer Idealis. Het complex gaat in het voorjaar van 2013 huisvesting bieden aan 345 studenten en PhD-ers.

Keuzemogelijkheden
"Studenten en PhD-ers kunnen hier straks kiezen uit verschillende type huisvesting; met vier of zes bewoners in een woning met gezamenlijke woonkamer en keuken of geheel zelfstandig in een één, twee of drie kamer appartement" vertelt Hans van Medenbach. Rijnveste wordt naar verwachting het eerste project waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen studenten en PhD-ers bij toewijzing van kamers. In dit project kan de student of PhD-er op basis van individuele woonwensen, leefstijl en financiële middelen zelf kiezen uit het aanbod.

Energiezuinig
Alle eenheden worden energiezuinig opgeleverd. Er wordt gebouwd met duurzame materialen, zonwerend glas en een zonnecollector voor de opwarming van tapwater. De eenheden krijgen allemaal het energielabel A++. Op het dak van het hoogste bouwblok, vlakbij het kruispunt, komt bovendien een kleine windmolen waarmee energie wordt opgewekt voor de gemeenschappelijke verlichting.

Jubileum
Op 11 april 2012 viert Idealis haar 55-jarig bestaan. De organisatie is in 1957 opgericht als de Stichting Studenten Huisvesting Landbouwhogeschool Wageningen (SSH) in 2006 is de naam veranderd in Idealis. In de afgelopen halve eeuw heeft de stichting zich ontwikkeld als een professionele non-profit organisatie met ruim 4500 eenheden voor sociale verhuur in Wageningen en Ede. De komende jaren wil Idealis doorgroeien naar zo'n 5500 eenheden.

 

Foto:  'Studio 6 fotografie'

Webdesign » SPRANQ