Studentenhuisvesters hebben lage bedrijfslasten

Studentenhuisvesters hebben lage bedrijfslasten

In de corporatiesector is verlaging van de bedrijfslasten een hot item. Economische omstandigheden en diverse heffingen, maken dat woningcorporaties snijden in eigen vlees. Dat geldt ook voor studentenhuisvesters, zeker gezien hun forse nieuwbouwopgave. In de top 20 van corporaties met de laagste bedrijfslasten 2012 staan maar liefst vier studentenhuisvesters, allemaal aangesloten bij Kences. Efficiënte bedrijfsvoering, waaronder meer digitale dienstverlening, leidt tot lage bedrijfslasten bij studentenhuisvesters.

DUWO spant de kroon met de laagste bedrijfslasten uit de hele sector, slechts € 529 per woning per jaar. Op de derde plaats staat SSH met € 687 per woning. Met € 727 staat SSHN op de zevende plaats. Op plaats 15 vinden we SJHT uit Enschede met € 827. Op korte afstand van de top 20 treffen we Idealis aan met € 939 op plek 28.

Kences deelnemer De Key is de grootste saneerder in de sector. In 2009 nog ruim €1.600 per woning als bedrijfslast en in 2012 knap teruggebracht naar € 1.011.

Cobouw schreef op 6 februari jl. een nieuwsbericht over de jongste cijfers van het Centraal Fonds Volkshuisvesting. Het CFV geeft elk jaar zicht op de prestaties van woningcorporaties in het 'sectorbeeld'. De individuele scores van alle corporaties zijn terug te vinden op de website van het CFV. 

Link naar nieuwsbericht Cobouw d.d. 6 februari 2014:

http://www.cobouw.nl/nieuws-kort/algemeen/2014/02/06/trudo-had-van-alle-corporaties-hoogste-bedrijfslasten

Link naar CFV-publicatie Sectorbeeld 2013:

http://www.cfv.nl/nieuws/nieuwsbericht/Sectorbeeld_2013#.UvirfJESMpF

 

Webdesign » SPRANQ