Idealis stelt investeringsbeslissing uit

Idealis stelt investeringsbeslissing uit

Kences deelnemer Idealis ziet zich, als gevolg van het regeerakkoord, genoodzaakt om investeringsbeslissingen uit te stellen. "Op dit moment kunnen we helaas niet anders", zegt interim directeur Ad Huijsmans van Idealis. "We kunnen op dit moment voor geen enkel project geld met borging van het WSW aantrekken. En zonder borging kunnen wij geen financiering regelen." Dit heeft tot gevolg dat de intentieovereenkomst voor nieuwbouw Lawickse Hof en nieuwbouw Dolderstraat/Nobelweg op dit moment niet worden verlengd."

Geen borging
De financiële positie van woningcorporaties komt door het nieuwe regeerakkoord sterk onder druk te staan. De zogeheten verhuurdersheffing, saneringsheffing en de aangekondigde huurbepaling op basis van 4,5% van de WOZ waarde drukken zwaar. De maatregelen raken Idealis ook erg hard. Vooral de nieuwe huurbepaling is rampzalig. Het WSW heeft bovendien aangekondigd dat vanaf 2014 geen borgingsruimte voor nieuwe leningen meer beschikbaar is. Hierdoor is het voor Idealis onmogelijk om voor welk nieuw project dan ook vanaf 2014 geld met borging door WSW aan te trekken.

Leenstelsel en OV-kaart
De nieuwe bezuinigingsplannen voor een leenstelsel en intrekking van de OV-kaart gaan ook de studenten direct in hun portemonnee voelen. "In hoeverre dat de vraag naar studentenhuisvesting gaat beïnvloeden kunnen we nu nog niet overzien. Betaalbare huisvesting zal ook zeker in de toekomst belangrijk blijven voor studenten. Idealis wil samen met Wageningen UR de mogelijkheden hiervoor bespreken", aldus Huijsmans.

Bron: Persbericht Idealis - 11 februari 2013

Webdesign » SPRANQ