Spinozacampus net zo veilig als de rest van Amsterdam

Spinozacampus net zo veilig als de rest van Amsterdam

De afgelopen maanden heeft er op de Spinozacampus een aantal vervelende incidenten plaatsgevonden. Deze voorvallen hebben impact op het gevoel van veiligheid van de bewoners. Ook Kences deelnemer DUWO is van deze gebeurtenissen geschrokken.

Uit buurtcijfers en de veiligheidsindex van de gemeente Amsterdam blijkt echter dat de Spinozacampus minstens zo veilig is als de rest van Amsterdam. Bestuurder van DUWO Heleen de Vreese geeft aan: ‘Jammer dat de reputatie van Zuidoost en de Spinozacampus in het bijzonder zo ernstig wordt geschaad door aanhoudende ongenuanceerde berichtgeving.’

Uit cijfers van 2014 blijkt dat 10% van de Amsterdammers in stadsdeel Zuidoost woont. 10% van het aantal inbraken, 6% van het aantal diefstallen en 13% van het aantal geweldsincidenten vindt plaats in Amsterdam Zuidoost. Deze percentages liggen op het gemiddelde en soms zelfs onder het gemiddelde van de stad. Met de objectieve veiligheid is het dus goed gesteld in Zuidoost. Bewoners in Zuidoost voelen zich wel iets minder veilig dan in de rest van de stad. Dus de subjectieve veiligheid vraagt aandacht. In 2015 zijn er maar weinig meldingen bij de politie binnengekomen. Helaas zitten daar wel twee overvallen bij waarvan één gewapend. En daarmee is voor bewoners een grens overschreden.

Natuurlijk is DUWO geschrokken van deze ernstige incidenten. Mede naar aanleiding daarvan is er begin februari een bewonersavond  georganiseerd. Tijdens deze avond gaven de bewoners heel duidelijk het signaal dat zij zich onveilig voelen op de campus. Sindsdien heeft DUWO er samen met de eigenaar alles aan gedaan om de veiligheid te verbeteren.

Meer lezen over de verbetering van veiligheid op de Spinozacampus? Klik hier

 

Webdesign » SPRANQ