Nieuwe studentenhuisvesting Erasmus Universiteit

Nieuwe studentenhuisvesting Erasmus Universiteit

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus en Gretha Jansen (Vestia Rotterdam Stadswonen) startte de bouw van huisvesting voor internationale studenten op de Erasmus Universiteit. Het vijftien verdiepingen tellende 'U-gebouw' op campus Woudestein gaat plaats bieden aan 372 studenten. Kences deelnemer Vestia Rotterdam Stadswonen realiseert het gebouw in eigen beheer.

Het complex
Het U-gebouw ligt aan de oostzijde van campus Woudestein, dichtbij de collegezalen. De nieuwe studentenhuisvesting telt vijftien woonverdiepingen en 372 kamers. Daarvan zijn er 260 gereserveerd voor internationale studenten. De entree van het gebouw komt aan de nieuwe campusboulevard (Plaza) en geeft toegang tot een grote fitnessruimte. Ook staan een foodplaza en een supermarkt to go gepland.

Opening
Anders dan gebruikelijk sloeg wethouder Karakus tijdens de feestelijke start van de bouw niet de eerste paal. Na de druk op de knop werd geheel in stijl van de doelgroep een Youtube filmpje getoond (zie link onderaan dit bericht)Internationale studenten spreken hierin hun verwachting uit over wonen in het U-gebouw.

Internationale studenten
Op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam groeit de behoefte aan huisvesting voor internationale studenten. Het aantal studenten uit het buitenland neemt toe door de uitbreiding van het aantal Engelstalige bacheloropleidingen. De EUR en Vestia Rotterdam Stadswonen werken al enkele jaren samen bij de huisvesting van studenten. De nieuwe studentenhuisvesting maakt deel uit van de herontwikkeling van het universiteitsterrein. De EUR bouwt momenteel aan een groene en levendige campus.

De studentenhuisvesting moet halverwege 2013 klaar zijn. De eerste studenten kunnen er dan in september van dat jaar hun intrek nemen.

Webdesign » SPRANQ