Benieuwd naar de woonwens van 40.000 studenten?

Benieuwd naar de woonwens van 40.000 studenten?

Kences voert jaarlijks een woonwensen onderzoek uit om er achter te komen hoeveel studenten er de komende jaren gaan studeren, hoe zij willen wonen en wat ze over hebben voor een woning. De afgelopen zes weken hebben zo’n 40.000 studenten meegedaan aan dit onderzoek. Deelnemende studenten maakten kans op een iPad Air. Dit jaar is de gelukkige winnaar Thomas Duin, student Geneeskunde aan de UvA .

Naast cijfers uit de referentieraming van het ministerie van OCW en data van DUO levert het woonwensen onderzoek belangrijke informatie op die verwerkt wordt in de monitor studentenhuisvesting 2015. De monitor studentenhuisvesting is een initiatief van Kences in samenwerking met het ministerie van BZK. De monitor is onderdeel van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting 2011 – 2016.

Vragen en antwoorden
Hoe ziet de nieuwste landelijke monitor studentenhuisvesting er uit? Het binden van talenten aan de stad, hoe faciliteer je dat? En wat is eigenlijk de uitkomst van het recente onderzoek naar de woonwensen van 40.000 studenten? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens het Landelijk Congres Studentenhuisvesting “Wonen als talent in de stad”. Kences organiseert het jaarlijkse congres dit keer op donderdag 1 oktober 2015 in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Het congresprogramma wordt begin september bekend gemaakt op www.wonenalsstudent.nl

Webdesign » SPRANQ