Nieuwe bouwformule voor 700 studentenwoningen

Nieuwe bouwformule voor 700 studentenwoningen

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost krijgt er dit jaar nog 700 nieuwe studentenwoningen bij. De hoogwaardige woningen, die minimaal vijftien jaar blijven staan, kunnen snel worden gebouwd dankzij een modulair bouwsysteem. De bouw start in maart 2012 en de eerste woningen worden in september 2012 opgeleverd. In combinatie met de onlangs opgeleverde 230 studentenwoningen in de flat Daalwijk en de 230 studentenwoningen in het complex Echtenstein ontstaat er een echte studentencampus in Zuidoost.

Samenwerking
Voor de bouw van de studentenwoningen hebben vastgoedbeleggingsgroep Axcellent, bouwbedrijf Plegt-Vos, de DUWO Rochdale Combinatie en Stadsdeel Zuidoost een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Woningcorporatie Rochdale heeft haar ontwikkelpositie op de locatie afgestaan aan haar partner studentenhuisvester en Kencesdeelnemer DUWO.

Lokale economie
Stadsdeel Zuidoost ondersteunt het project door de grond 'om niet' beschikbaar te stellen. Portefeuillehouder Emile Jaensch is verheugd over de samenwerking: "Studenten hebben de afgelopen jaren de weg naar Zuidoost al weten te vinden. Ze vinden er ruime kamers in een opgeruimde woonomgeving. De studenten dragen bij aan de lokale economie en de leefbaarheid in de wijk. Daar wordt de hele buurt beter van."

Gezamenlijke investering
"Financiering van projecten is op dit moment het grote knelpunt in de markt,"  stelt Eric Nijkamp, partner van Axcellent Mastering Real Estate. "Door vergaande samenwerking en de bereidheid van alle betrokken partijen om concessies te doen, hebben we een project kunnen realiseren waarbij banken wél de nieuwbouw van studentenhuisvesting willen financieren."  Axcellent en Plegt-Vos hebben een beleggingsproduct gestructureerd waarbij de vermogensverschaffers binnen vijftien jaar volledig worden afgelost en dus geen restwaarderisico lopen.  

bron: NUL20

Webdesign » SPRANQ