Leef duurzaam, eet samen uit één pan

Leef duurzaam, eet samen uit één pan

Studentenhuisvester en Kences deelnemer Idealis uit Wageningen heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in energiebepalende maatregelen. Idealis doet dat op vele manieren. Zo zijn in veel complexen de oude ketels vervangen door energiezuinige HR-ketels en waterbesparende kranen toegepast. Ook zijn bij een omvangrijk elektraproject nieuwe armaturen geplaatst met energiezuinige lampen. Door al deze maatregelen is het gebruik volgens Idealis met tien procent naar beneden gebracht.

That was Easy
Eind oktober 2011 is Idealis de campagne 'That was Easy' gestart. Een campagne waarmee Idealis haar huurders nog beter bewust wil maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen. Een opvallende campagnemiddel zijn de vloerstickers in de Wageningse studentcomplexen met lift waarmee iedereen opgeroepen wordt vaker de trap te nemen. Idealis roept studenten ook op vaker samen te eten en door gebruik te maken van seizoensgroenten uit de eigen streek. Dat spaart energie. Korter douchen en truien en dikke sokken ook.

Kok Chris Weij werkte mee aan de campagne door per bakfiets een paar studentencomplexen aan te doen. Daar serveerde hij een ter plekke gemaakt ecologisch verantwoord pompoenhapje. Eco-recepten van zijn hand staan op de site van Idealis. Daar zijn ook de tips en trucs te vinden om energie te besparen.

Knipoog
De campagne is vooral licht van toon. 'Hoe we energie kunnen besparen dat weet iedereen eigenlijk wel', zegt woordvoerder Corina van Dijk van Idealis. 'Maar het ook daadwerkelijk doen, is een tweede. Daarom kiezen we voor een oproep met een knipoog. Daarbij gaat het volgens Van Dijk niet alleen om directe besparing door bijvoorbeeld apparaten uit te zetten als je ze niet gebruikt. 'Ook duurzaam gebruik van materialen is belangrijk

Afname
De campagne volgt op maatregelen die Idealis zelf in de studentencomplexen heeft uitgevoerd om het energiegebruik omlaag te brengen. Nu is het de beurt aan de studenten. Vanaf december kunnen studenten precies bijhouden of dat lukt of niet. Van Dijk: 'We gaan op de site de verbruikgsgegevens per complex in kaart brengen. Daarbij gaat het niet om het absolute verbruik, maar om de gerealiseerde afname'.

Webdesign » SPRANQ