Energie sparen bij studentenhuisvester Idealis

Energie sparen bij studentenhuisvester Idealis

Sinds enkele weken wonen 95 studenten in 19 woningen van studentenhuisvester en Kences deelnemer Idealis aan de Ben van Londenstraat. Dit was op 6 september jongstleden aanleiding voor een feestje voor bewoners, omwonenden en andere betrokkenen. Bij deze gelegenheid ontvingen de bewoners van Idealis een energiebespaarbox. Wethouder Stella Efdé overhandigde de eerste energiebespaarbox aan Vera Sips en haar medebewoners van Ben van Londenstraat nummer 14.

Ruime kamers
De 19 nieuwe woningen van Idealis liggen in de nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord. Iedere woning heeft 5 ruime kamers en de bewoners delen gezamenlijk een woonkeuken en badkamer. Elke woning heeft een ingerichte tuin met een overdekte fietsenstalling. "Het zijn prachtige ruime kamers' vertelt Hans van Medenbach, directeur van Idealis. "Lekker comfortabel en prima afgewerkt. Deze 95 kamers zijn zeer zeker een prachtige aanvulling op ons kameraanbod in Wageningen."

Zuinig met energig
"Idealis zet zich bij nieuwbouwprojecten in voor het gebruik van energiebesparende materialen en een laag energieverbruik." vertelt Bart van As, hoofd Vastgoed bij Idealis. "Ook de woningen aan de Ben van Londenstraat zijn energiezuinig gebouwd.  De woningen zijn goed geïsoleerd maar hebben ook een energiezuinig verwarmingssysteem door middel van warmte- en koudeopslag in de bodem." Een warmtepomp in de woning zorgt ervoor dat de woningen in de zomer gekoeld kunnen worden en er in de winter weinig energie nodig is om de woningen te verwarmen. Een extra zonneboiler zorgt op een energiezuinige manier voor voldoende warm water. "Dit is niet alleen goed voor het milieu maar hierdoor blijven ook de energielasten beperkt. En dat is natuurlijk prettig voor de portemonnee van de student."

Energiespaarbox
Idealis hoopt dat de bewoners ook hun steentje bij dragen aan energiebesparing en lagere energiekosten. "Om dat te onderstrepen ontvangen de bewoners van iedere woning vandaag een energiebespaarbox. We geven ze hiermee alvast wat handige hulpmiddelen voor in huis, zoals bijvoorbeeld spaarlampen, een koelkastmeter en een douchecoach."

Extra kamers
De laatste jaren komen steeds meer studenten naar Wageningen om te studeren. Dat betekent ook een grotere vraag naar kamers. Idealis is hard aan het werk om meer kamers in Wageningen en Ede te realiseren. Later dit studiejaar komen er nog eens 345 kamers en appartementen bij in het project Rijnveste. Met die nieuwbouw kunnen we alle studenten die dit studiejaar naar Wageningen komen en hier willen wonen voor 1 mei een kamer bieden. In de zomer van 2013 start de verhuur van 250 studentenkamers aan de Hoefweg (nieuwe zijstraat Zandlaan) op de Kenniscampus in Ede. Ook voor de jaren daarna heeft Idealis nog flinke nieuwbouwplannen.

Webdesign » SPRANQ