Idealis opent Rijnveste

Idealis opent Rijnveste

Vandaag vierden de bewoners en genodigden de officiële opening van het door Kences deelnemer Idealis in Wageningen gebouwde Rijnveste. Het complex biedt huisvesting aan 345 studenten en PhD-ers verdeeld over 336 kamers en 9 appartementen. Jan Harkema, adjunct directeur bij Idealis, is trots op het complex: "Rijnveste is een prachtig complex met kamers met diverse oppervlaktes en typen. Er zijn kamers met gedeelde voorzieningen, kamers met eigen keuken en badkamer en enkele appartementen. Voor iedereen wat wils dus." Een onzelfstandige kamer kost een student tussen 310 en 350 euro. Ondanks de hogere prijs in vergelijking tot de rest van het bezit van Idealis was er voor alle kamers veel belangstelling. "Studenten konden zich als groep van 4 of 6 bewoners aanmelden. Van die mogelijkheid werd enthousiast gebruik gemaakt." Met de oplevering van Rijnveste hebben de laatste eerstejaarsstudenten die nog een kamer zoeken een kamer kunnen vinden; in Rijnveste of in de kamers die doorverhuizers achterlaten.

Energiezuinig
Door goede isolatie zijn de energielasten in Rijnveste laag. Er is gebouwd met duurzame materialen, zonneboilers op het dak zorgen voor het warme water en een windmolen op het dak levert energie voor de buitenverlichting.

Buitenlandse studenten
Nieuw is dat ook buitenlandse studenten zich konden inschrijven. Deze werkwijze sluit aan bij de keuze van Idealis om geleidelijk over te gaan naar een systeem voor woonruimteverdeling waarbij iedereen vrij kan kiezen, ongeacht studie of nationaliteit. In totaal wonen er 39 buitenlandse studenten in Rijnveste.

Toename studenten in Wageningen
Wageningen heeft volgens Jan Harkema dringend behoefte aan extra studentenhuisvesting. "De studentenaantallen blijven toenemen. Wageningen University staat er nationaal en internationaal goed voor en trekt steeds meer studenten." Wageningen UR,  de gemeente en Idealis zijn samen druk bezig de vraag naar kamers en het aanbod voor de komende jaren goed in kaart te brengen. Gezamenlijk wordt bekeken hoe daar het beste op ingespeeld kan worden. Idealis  is gestart met de voorbereiding van nieuwbouwplannen. De drie mogelijke locaties liggen aan de Dolderstraat/Nobelweg (ca. 150 kamers), de Lawickse Hof (ca. 150 kamers) en op de Campus (ca. 400 kamers).

Link:
De nieuwe bewoners van Rijnveste over hun studentenkamer.

 

 

 

Webdesign » SPRANQ