DUWO in hogeschool Deventer

DUWO in hogeschool Deventer

Studenten die in Deventer een kamer huren bij Kences deelnemer DUWO, kunnen hun huisvestingsvragen voortaan stellen in Saxion. Wethouder Kolkman van de gemeente Deventer opende officieel het kantoor van DUWO in het gebouw van Saxion Hogescholen. 

DUWO is de grootste studentenhuisvester van Nederland en verhuurt sinds kort ook kamers aan Deventer studenten. ‘Voor een creatieve studentenstad als Deventer is goed onderwijs en daarbij goede studentenhuisvesting van groot belang’, geeft wethouder Kolkman aan. De gemeente heeft DUWO gekozen als partij die ervoor zorgt dat er voldoende goede woningen voor studenten zijn. DUWO zorgt ook voor het beheer en onderhoud. 

Er is in Deventer momenteel weinig vraag naar nieuwe studentenhuisvesting. DUWO heeft met de gemeente eerder de afspraak gemaakt om in een periode van 5 tot 7 jaar in Deventer 900 nieuwe wooneenheden te realiseren onder de voorwaarde dat het tekort aan studentenhuisvesting dit rechtvaardigt. DUWO heeft nu met de gemeente afgesproken dat alleen een project van 137 studenten woningen in het Havenkwartier wordt gerealiseerd, tenzij de markt in de toekomst aantrekt en grote tekorten laat zien. 

Webdesign » SPRANQ