Geslaagd congres studentenhuisvesting

Geslaagd congres studentenhuisvesting

Hoe ziet de nieuwste landelijke monitor studentenhuisvesting er uit? Het binden van talenten aan de stad, hoe faciliteer je dat? En wat is eigenlijk de uitkomst van het recente onderzoek naar de woonwensen van 40.000 studenten?

Alle honderdvijftig deelnemers aan het landelijk congres studentenhuisvesting kregen afgelopen donderdag antwoord op deze vragen. Kences organiseerde op 1 oktober het jaarlijkse congres in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met als thema “Wonen als talent in de stad”.

Dagvoorzitter Jojanneke van den Berge besprak dit thema met de deelnemers aan en sprekers op dit congres: Joris Wijsmuller - wethouder gemeente Den Haag, Ron Bormans -voorzitter CvB Hogeschool Rotterdam, Jan Benschop - algemeen directeur DUWO en Erik Jan van Kempen - plaatsvervangend DG en directeur Directie Woningmarkt ministerie BZK. Een aantal presentaties zijn via deze link te bekijken.

René van Hulle - onderzoeker ABF Research, presenteerde  de resultaten van de monitor studentenhuisvesting 2015. Uit de monitor kwam naar voren dat het aantal studenten de komende acht jaar nog blijft groeien, maar minder hard dan eerder werd ingeschat. Daar tegenover staat de uitdaging om de studentenwoningvoorraad beter te laten aansluiten op de woonwensen. De betaalbaarheid van studentenhuisvesting blijft een aandachtspunt. Nieuw is de aandacht voor de internationale student. 

De uitkomsten van de jaarlijkse monitor studentenhuisvesting kreeg veel media aandacht van o.a. NOSVolkskrantTelegraafNu.nl en RTL nieuws.

De volledige rapportage van de landelijke monitor studentenhuisvesting 2015 is hier te downloaden.

Webdesign » SPRANQ