Kences onderzoekt woonwens van studenten

Kences onderzoekt woonwens van studenten

In de komende twee weken wordt door Kences via www.wonenalsstudent.nl aan ruim 600.000 studenten gevraagd 'Hoe wil jij wonen als student?' Dit woonwensen onderzoek maakt deel uit van de Monitor Studentenhuisvesting.

Doel
Kences ontwikkelt samen met het ministerie van BZK de Monitor Studentenhuisvesting. Het doel van deze monitor is om elk jaar inzicht te geven in de lokale toestroom van studenten, aangevuld met de specifieke woonwensen van studenten. Dit inzicht is nodig om het benodigde aantal en het type studentenwoningen  per studentenstad  te bepalen voor de komende 10 jaar.

Enquête
De oproep om mee te doen aan de enquête, wordt ondersteund door het ministerie van BZK, hbo- instellingen, universiteiten, studentenhuisvesters en de LSVb. Dit onderzoek wordt door heel Nederland in alle studentensteden uitgevoerd. Studenten kunnen tot 1 mei 2012 meedoen met dit onderzoek via www.wonenalsstudent.nl, de deelnemers maken kans op een Ipad.

Resultaten
De resultaten van de eerste Monitor Studentenhuisvesting worden gepresenteerd tijdens het congres "Wonen als Student" op 27 september 2012 in Nijmegen. Meer informatie over het congres volgt binnenkort.

Twitter
Voor een goed beeld van de bestaande woonwensen is het van groot belang dat veel studenten de enquete invullen. Roep daarom (mede)studenten op tot het invullen van de online enquête! Stuur een twitterbericht met #wonenalsstudent en verwijs naar de enquêtepagina.

Webdesign » SPRANQ