Tijdelijke studentenhuisvesting met een jaar verlengd

Tijdelijke studentenhuisvesting met een jaar verlengd

Kences deelnemer De Key heeft van het stadsdeel Amsterdam West toestemming gekregen om 699 van de 816 studenteneenheden aan de Stavangerweg in de Houthavens nog een jaar te laten staan. De studenteneenheden zijn in 2004 gebouwd en voldoen aan de destijds geldende voorschriften voor brandveiligheid voor tijdelijke bouw. De Key vervangt nu de siergevels door een stalen gevelplaat zodat de studenteneenheden aan de huidige brandveiligheideisen voldoen.De werkzaamheden starten binnen enkele weken en kunnen in bewoonde staat worden uitgevoerd.

Sloop
Twee blokjes van in totaal 117 zelfstandige studentenwoningen moeten in september gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van een school.

Nieuwe einddatum huurcontract
De studenten van de eenheden die nog een jaar mogen blijven staan zijn geïnformeerd dat hun huurcontract wordt verlengd tot 29 september 2013. Dit geldt ook voor tijdelijke huurcontracten. Studenten die al of bijna zijn afgestudeerd of met hun studie zijn gestopt mogen eveneens nog tot 29 september 2013 op de Stavangerweg blijven wonen.

Vervangende huisvesting
Studenten die tegen de nieuwe einddatum van het huurcontract aan de voorwaarden van het campuscontract voldoen hebben recht op herhuisvesting na 29 september 2013. Huurders met een tijdelijk huurcontract hebben geen recht op vervangende huisvesting.

Webdesign » SPRANQ