Duwo investeert 72 miljoen euro in studentenhuisvesting

Duwo investeert 72 miljoen euro in studentenhuisvesting

Met de aankoop van twee grote studentencomplexen investeert Kences-deelnemer DUWO 72 miljoen euro in studentenhuisvesting. Het gaat om een grote studentenflat in Delft, de derde toren aan de Balthasar van der Polweg in de TU-wijk  en een nog te bouwen complex aan de Aletta Jacobslaan in Amsterdam. Beide complexen leveren in totaal 935 studentenwoningen op.

Delft
Duwo kocht het complex in Delft aan, omdat de collegiale financiering eronder was weggevallen. Het gaat om pand waarvoor Duwo zelf alle voorbereidingen heeft gedaan. De aankoop werd gedaan op het moment dat het complex voltooiing naderde, in november wordt vindt de oplevering plaats. De investering bedraagt ruim 34 miljoen euro. DUWO heeft twee jaar gebouwd aan deze zeer grote studentenflat.

Het ontwerp van de studentenhuisvesting in Delft, borduurt voort op de twee al bestaande torens aan de Balthasar van der Polweg uit 1997, die destijds de naam 'Fier over water' meekregen, omdat ze zwevend boven het water werden gebouwd. Ook de nieuwe toren hangt als en soort brug over het water heen. Andere bijzondere kenmerken zijn een 'zaagtandgevel', die speciaal is ontworpen om de geluidshinder van de nabij gelegen Kruithuisweg te beperken en de fietsenstalling in het talud van de singel onder het gebouw.  

Van de 405 studentenwoningen zijn er 235 zelfstandig (dus met eigen voordeur, badkamer en keukentje) en 170 onzelfstandig (kamers met gedeelde voorzieningen). Na een overweldigende belangstelling biedt DUWO de eerste kandidaten nu contracten aan. Op 1 november wordt de flat opgeleverd en start de verhuur.

Amsterdam
Het complex  in Amsterdam aan de Aletta Jacobslaan is volgens planning gereed in het voorjaar van 2014. Het complex bevat  555 studentenwoningen. DUWO investeert met deze aankoop ruim 37 miljoen euro. Het betreft een zogeheten turnkey project, een extern ontwikkeld en gebouwd project dat sleutelklaar wordt opgeleverd voor een all-in prijs. Een voormalig kantoorgebouw dat nu nog op de bouwlocatie staat, wordt gesloopt. In het voorjaar van 2014 moet de nieuwbouw klaar zijn en kunnen er studenten komen wonen.

Actieplan studentenhuisvesting
Kences is blij met de nieuwe 935 wooneenheden voor studenten. Het is opnieuw een stap op weg naar de 16.000 eenheden die nodig zijn om het bestaande tekort aan studentenhuisvesting weg te werken. De bouw van nieuwe studenteneenheden past in het door minister Donner voor dit najaar aangekondigde actieplan studentenhuisvesting. Dit actieplan is er op gericht om het lokale aanbod van woonruimte voor studenten te vergroten. In het actieplan geeft elke betrokken partij, rijksoverheid, studenten, HO - instellingen, gemeenten en studentenhuisvesters, aan op welke wijze er de komende vijf jaar gewerkt zal worden aan de vergroting van het aanbod van studentenhuisvesting.

Links:

http://www.propertynl.com/index-newsletter/duwo-investeert-72-mln-euro-in-studentenhuisvesting/

http://www.duwo.nl/eCache/DEF/12/429.html

http://www.dearchitect.nl/nieuws/2011/11/02/studentenhuisvesting-duwo/duwo-investeert-in-studentenhuisvesting.html

Webdesign » SPRANQ