Woonbedrijf bouwt voor jongeren

Woonbedrijf bouwt voor jongeren

Hoewel alle fasen van de wijkvernieuwing in de Eindhovense wijk De Barrier door Woonbedrijf al zijn afgerond, is er toch nog een 'restklus'. Op de hoek van de Keldermansstraat en de Willem van Noortlaan staannog enkele oude panden. Op beide hoeken van de Willem van Noortlaan in Eindhoven realiseert Woonbedrijf een woonblok.

Er komen in totaal 36 appartementen voor jongeren, jonger dan 23 jaar (het ene woonblokbestaat uit 21 appartementen en het andere uit 15). Om de huurprijs voor deze doelgroep betaalbaar te houden is een doelmatig en duurzaam ontwerp gemaakt. De meeste appartementen beschikken straks over een woonkamer, keuken, één slaapkamer, badkamer met toilet en berging. Twaalf appartementen hebben een zitslaapkamer. De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Ook de buitenkant van de appartementencomplexen is doelmatig ontworpen, en past bij het karakter van De Barrier. De appartementen zijn betaalbaar, met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens voor jongeren jonger dan 23 jaar (dus minder dan  € 366,37 per maand). 

Oplevering
Op dit moment is de sloopvergunning verleend en kunnen de oude panden eind oktober 2012 gesloopt worden. Woonbedrijf hoopt in het voorjaar te kunnen starten met de nieuwbouw en als alles dan volgens planning verloopt, kunnen de appartementen in het voorjaar van 2014 aangeboden worden aan de nieuwe Barrier-bewoners.

 

Webdesign » SPRANQ